Четвер, 25.04.2024, 16:43
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2018 » Травень » 21 » Тренінгове заняття
15:20
Тренінгове заняття

Тренінгове заняття для сімей, що перебувають у складних життєвих  обставинах

  17 травня 2018 року практичні психологи закладів загальної середньої освіти міста взяли участь у проведенні тренінгового заняття з членами сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Захід організований центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та присвячений Дню матері та сім’ї.  
     Психологічна допомога сім’ям в умовах сьогодення є одним із пріоритетних напрямків діяльності центру.
Практичний психолог ЗШ І-ІІІ ступенів № 6 Рац Оксана Віталіївна працювала в напрямку "Цінність повної родини та гармонізація міжособистісних стосунків «дружина-чоловік», «батьки-діти». Психологічна вправа «Кулак» дапомогла виявити стиль поведінки під час спонтанної реакції на тривожну ситуацію. Парна робота продемонструвала можливість відчути себе дитиною й зрозуміти її світ краще. Завданням було знизити психологічний та фізичний вплив на особистість, що сприятиме порозумінню й зниженню напруги в стосунках. 
    Каракаш’ян Наталія Миколаївна, практичний психолог ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 імені Т.Г.Шевченка, провела вправу "Я-повідомлення" для встановлення контакту між батьками і дітьми, для висловлювання своїх почуттів без оцінок, невдоволення, образ.  Присутні вчилися говорити про свої почуття, які вони переживають у неприємній ситуації, вчилися визнавати та формулювати власні проблеми в залежності від запропонованої ситуації.
   Практичний психолог НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 - гімназія» Денисова Ольга Олександрівна наголосила на важливості такого поняття як «позитивна увага», запропонувавши присутнім  вправу «Зона відповідальності» навчила якісно хвалити дитину в будь-якому віці.
   Підготовка практичних психологів дозволяє допомогти сім’ям налагодити взаємостосунки, покращити мікроклімат, зрозуміти потреби дітей. Саме тому психологи закликали до ефективної співпраці та взаємодії. Запропоновані презентації націлювали на пошук  компромісів та прагнення поглянути на ситуацію з іншого боку, спробувати зрозуміти партнера та домовитись. Міжособистісні стосунки «дорослий-дорослий» є провідним моментом у родинному вихованні. Щасливі дорослі - щасливі діти!

 

М.Босненко, методист методичного кабінету

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 272 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz