П`ятниця, 19.04.2024, 11:48
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2018 » Квітень » 4 » Тиждень молодого вчителя
10:36
Тиждень молодого вчителя

Тиждень молодого вчителя

     В   рамках  Тижня  молодого  вчителя  в  Знам’янській  ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 молодий спеціаліст Михайленко Інна Василівна провела відкритий урок у 5-А класі «Людина починається з доброго слова» присвячений 100-річчю з дня народження В.О.Сухомлинського. Метою уроку було збагачення знань дітей про постать і творчість В. Сухомлинського; розширити інтерес до читання, вчити висловлювати свою думку, міркувати над прочитаним, робити висновки, працювати над виробленням навичок осмисленого читання, розвивати пізнавальні здібності, бажання вчитися; виховувати доброту, бажання допомагати старшим, відповідати за свої вчинки.  
     В історії світової педагогіки Сухомлинський посідає визначне місце. Це мислитель, педагог, гуманіст, який створив самобутню систему освіти і виховання. Протягом багатьох років педагог віддавав свої знання, душу і серце дітям. Сьогодні як і багато років тому, основним завданням вчителя навчити учнів думати, відчувати, бути Людиною. Педагог вважав, що вміння вправно користуватися мовою, відчуття краси слова потрібні кожній людині. Хто серцем відчуває красу слова і може словом передати найтонші відтінки своїх думок і переживань, той піднімається на сходинку справжньої людської культури. І стає Людиною. І навпаки, низька культура мовлення збіднює духовний світ людини. «Убогість слова – це убогість своєї думки, а убогість думки веде до моральної, інтелектуальної, емоційної, естетичної товстошкірості». 
        На уроці розвитку мовлення з 5 - А класом було проведено складання усного твору на морально-етичну тему. Саме це допомагає учням розвивати вміння говорити і будувати висловлювання. За приклад морально-етичної теми було взято твір Василя Сухомлинського "Образливе слово". На уроці розібрали такі поняття як сумління, безсовісна людина, як може "мучити сумління". А також поговорили про найрідніших людей та ставлення до них. У творі учні відображали свою особисту ситуацію, пов'язану з совістю. Хтось із учнів розказував про свої стосунки з родичами, хтось із друзями, а хтось навіть із тваринами. Якщо дитину мучить совість за поводження з твариною, це дійсно Людина! Саме таких дітей і бажав виховувати Василь Олександрович. Віримо, що кожен вчитель сьогодні зможе виховувати справжніх патріотів і людину в людині.

                   
Вчитель української мови і літератури Михайленко І. В.

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 269 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz