Четвер, 25.04.2024, 14:40
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2018 » Лютий » 23 » Засідання методичного об’єднання вчителів-логопедів
17:38
Засідання методичного об’єднання вчителів-логопедів

Засідання методичного об’єднання вчителів-логопедів

  Чисте, граматично правильно розвинене мовлення дітей дошкільного віку є  запорукою успішного оволодіння грамотою та читанням в школі.

       В закладах дошкільної освіти  міста функціонують 8 логопедичних  груп  в яких навчається і виховується 143 дитини з різними  порушеннями мовлення. Корекційну допомогу дітям надають досвідчені вчителі-логопеди.
          22    лютого  2018    року    на     базі дошкільного    навчального    закладу  № 5«Калинонька» відбулося засідання методичного об’єднання  вчителів-логопедів на якому розглядалося питання використання ігрових технологій в активізації пам’яті, мислення та уваги  у дітей з порушеннями мовлення. 
          Ігрові технології  є однією з унікальних форм навчання, яка дозволяє зробити  цікавими буденні кроки з вивчення матеріалу. Гра – це іскра, що запалює  вогник  допитливості, зацікавленості  у дітей, розвиває психічні процеси, фізичні сили дитини, сприяє освоєнню ним навколишнього світу. 
Учасники засідання мали можливість  переглянути  підгрупове  заняття з дітьми, що мають фонетико-фонематичний недорозвиток мовлення на тему: «Загублений звук», яке підготувала і провела вчитель-логопед  дошкільного навчального  закладу № 5 «Калинонька»  Лобода  Ірина  Віталіївна.              Логопед  розвивала у дітей  пізнавальну та мовленнєву активність, фонематичний слух, мовленнєве дихання, діалогічне та монологічне мовлення, психічні процеси ( пам’ять, увагу, мислення). Діти закріплювали чітку вимову звука Ш у словах, реченнях та зв’язному мовленні. Діти з цікавістю виконували завдання, спілкуючись з казковими героями  - Машею та Ведмедем роль якого виконала вихователь логопедичної групи Лупата Ірина Сергіївна.
         Вчителі-логопеди подякували колезі за цікаве і змістовне заняття, за нові форми роботи, які вона використала  під час роботи з дітьми, відзначили вдало підібраний дидактичний матеріал, оформлення зали, яке відповідало темі заняття, використання ІКТ технологій. Особливо вчителів-логопедів зацікавив використаний Іриною Віталіївною ігровий прийом «Плейбек» (підведення підсумків заняття самими дітьми).
 Слова вдячності  пролунали від завідувача міською ПМПК  Н. Білоконь  директору дошкільного  навчального закладу Ткаченко Людмилі Іванівні та вихователю-методисту  Савкіній Наталії Миколаївні, які    приділяють особливу увагу роботі логопедичної групи. Для перебування  і навчання дітей створені комфортні умови, обладнаний логопедичний кабінет, який відповідає всім вимогам. 
           Учасники засідання методичного об’єднання вчителів-логопедів прослухали та обговорили доповідь « Використання ігрових технологій  під час корекції мовлення у дітей дошкільного віку», переглянули виставку методичної літератури «Подорож сторінками фахових газет і журналів».


Завідувач міською ПМПК    Н. Білоконь

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 335 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz