П`ятниця, 19.04.2024, 00:23
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2018 » Лютий » 16 » Круглий стіл
15:48
Круглий стіл

Круглий стіл

15 лютого 2018 року на базі ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 ім.Т.Шевченка відбулося засідання круглого столу для вчителів, які надають освітні послуги дітям з особливими освітніми потребами за інклюзивною формою навчання на тему: «Виховання толерантності у дітей в процесі інклюзивного навчання».
    Толерантність – це саме те, чого не вистачає сьогодні людям: терпіння, розуміння, адекватного сприйняття, дружного ставлення.
    Чудово розуміючи, що ми всі різні і потрібно сприймати людину такою, якою вона є, ми не завжди поводимося коректно  і адекватно. Важливо бути терпимими одне до одного, що дуже непросто.  В зв’язку з розвитком інклюзивного навчання проблема толерантності набуває особливого значення. В основу інклюзивного навчання покладена ідеологія, яка виключає будь-яку дискримінацію дітей, забезпечує однакове ставлення до всіх дітей і створює спеціальні умови для дітей з особливими освітніми потребами.
    Виховання толерантності в шкільному колективі до дітей з особливими освітніми потребами було розкрито на засіданні круглого столу. Перед присутніми виступила заступник директора з виховної роботи Кічук М.О. з презентацією теоретичного блоку круглого столу на тему: «Соціалізація дітей з особливими освітніми потребами».
    Вчитель початкових класів Сірук О.П. розкрила питання «Виховання толерантності в школярів молодших класів в умовах інклюзивного навчання».
    Голікова О.Г.,  вчитель інклюзивного класу, поділилася досвідом роботи по створенню комфортних умов для дітей, що навчаються в умовах інклюзії.
Питання  адаптації учнів  з особливими освітніми потребами в шкільному колективі розкрила  вчитель Щербина О.Г.
    Учасники круглого столу мали можливість відвідати заняття з елементами тренінгу «Як стати толерантним?», яке провела вчитель Гончаренко Л.О. з учнями 3-го класу.
    Цікавою, корисною та повчальною була година спілкування з учнями інклюзивного 6-го-Б   класу  на тему: «Поговоримо    про толерантність», яку підготували і провели  вчитель Корнійчук Т.В. та практичний психолог Каракаш’ян Н.М.
    Завідувач міською ПМПК Білоконь Н.В. підвела підсумки засідання круглого столу та відзначила, що інклюзивна школа  - це заклад освіти, який відкритий для навчання всіх дітей, не залежно від фізичних, інтелектуальних, мовних чи інших особливостей. Толерантність є найважливішою умовою комфортного перебування учнів в шкільному колективі.   В першу чергу дітей з особливими освітніми потребами.


    Завідувач ПМПК    Н.Білоконь
 

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 280 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz