П`ятниця, 19.04.2024, 16:48
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Листопад » 1 » Візит представників ветеранської організації до закладів загальної середньої освіти
15:10
Візит представників ветеранської організації до закладів загальної середньої освіти

Візит представників ветеранської організації до закладів загальної середньої освіти

«Пізнай свій край… себе, свій РІД, свій народ, свою землю – і ти побачиш шлях у життя. Шлях, на якому найповніше розкриються твої здібності. Ти даси йому продовження, вторувавши стежину, із тієї стежини вже рушили у життя твої нащадки. І також будеш ти».

                                                                                                          Григорій Сковорода

Погодьмося, подібні слова, народжені життєвим досвідом великого мислителя, можуть слугувати дієвою та мотивуючою основою для діяльності людей, котрі прагнуть до всебічного пізнання своєї малої і, зрештою, великої Батьківщини. У сьогоденні спостерігаємо серед учнівської молоді зростання частки осіб, зацікавлених у вивченні минувшини свого краю, що сприяє активізації та розвитку музейної справи у закладах загальної середньої освіти міста Знам’янка.

Насправді, педагогічні та учнівські колективи виконують велику і корисну роботу, збагачуючи знання про не завжди добре пізнані події у житті кожного закладу, видатних постатей та людей, педагогів-ветеранів, які багато років відділи служінню улюбленій справі – навчання і виховання дітей.

Дослідження та збереження пам’яток історії та культури українського народу, за посередництвом діяльності музейних кімнат, створених експозицій музейних куточків у закладах загальної середньої освіти, а також популяризація їх надбань, донесення до широкого загалу є запорукою гідного ставлення до спадщини поколінь, до пам’яті про наших предків і, врешті-решт, до тих небайдужих, котрі ці цінності оберігають – до педагогів, що прищеплюють своїм учням любов до музейної справи.

 У даному контексті важливо пам’ятати, у музейних кімнатах шкіл і музейних куточках під час організації навчально-виховного процесу учні отримують інформацію про історичні події, що минули, знайомляться з постатями та  інформацією про визначні особистості своєї школи, свого краю, Батьківщини. Тут організовують проведення зустрічей із ветеранами, гостями закладів, проводять екскурсії для гостей закладів. Під час виховних годин з національно-патріотичного виховання вшановують подвиги учасників історичних подій. У кожному закладі створені змінні експозиції, куточки  «Життя на війні», «Слава героям», «Пам’яті Героїв АТО».

31 жовтня 2017 року, під час візиту представників ветеранської організації до закладів загальної середньої освіти, було відвідані музейні кімнати, музейні куточки, експозиції. В усіх закладах на належному рівні організовано роботу з даного напряму. Лідером серед усіх оглянутих музейних кімнат визнано музейну кімнату у НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 3-гімназія» (директор О.Подвиженко).

Основну увагу під час візиту було приділено основним аспектам функціонування музеїв: їх навчальним, освітньо-виховним можливостям, оптимальному поєднанні соціальної, культурної, традиційної та інноваційної складової діяльності музею.

Бажаємо закладам і надалі успішно виконувати своє покликання – берегти історичну пам’ять та популяризувати її серед учнівської молоді, майбутнього покоління Знам’янчан.

Заступник начальника відділу освіти

Н.Черкас

Категория: Міськво | Просмотров: 440 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz