Четвер, 25.04.2024, 12:35
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Жовтень » 17 » Роз’яснення з питань, порушених під час роботи «гарячої» лінії
08:45
Роз’яснення з питань, порушених під час роботи «гарячої» лінії

Роз’яснення з питань, порушених під час роботи «гарячої» лінії 

Законодавством передбачено, що держава забезпечує педагогічним та науково-педагогічним працівникам надання щорічної грошової винагороди в розмірі до одного посадового окладу (ставки заробітної плати) за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків. Під час здійснення даних виплат до уваги береться наявність коштів загального фонду на виплату заробітної плати та конкретні досягнення кожного педагогічного працівника. До Дня професійного свята педагогічним працівникам міста виплачено грошову винагороду у розмірі 20% від посадового окладу. У зв’язку з ситуацією, що склалася, та з метою виплачення грошової винагороди у розмірі посадового окладу керівництвом міста направлено звернення до Кіровоградської обласної державної адміністрації з проханням вжити заходів щодо перерозподілу освітньої субвенції. Порушене питання має бути вирішено до кінця жовтня 2017 року.  
Готівковий обіг коштів у навчальних закладах міста є одним із найболючіших питань. Відповідно до розпорядження міського голови «Про заборону готівкового обігу коштів у навчальних закладах», наказу начальника відділу освіти адміністрації та педагогічним працівникам суворо заборонено ініціювати чи будь-яким чином долучатися до збору коштів у закладах освіти. У той же час наголошуємо, що педагогічні працівники мають приділяти більше уваги інформаційно-роз’яснювальній роботі з батьківською громадськістю, пояснюючи, що якщо батьки мають бажання надати благодійну допомогу закладу освіти вони мають зробити це самостійно, у прозорий спосіб, ніяким чином не заохочуючи інших батьків до надання благодійної допомоги. Усі благодійні внески мають бути здійснені відповідно до Порядку отримання благодiйних (добровiльних) внескiв, пожертв, від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування», затвердженого Постановою КМУ від 4 серпня 2000 року № 1222. Кошти для здійснення благодійної допомоги мають бути перераховані на спеціальний рахунок закладу з вказанням цілі призначення платежу. Реквізити для здійснення благодійних внесків розміщено на сайті відділу освіти. Також, керівники навчальних закладів обов’язково оприлюднюють інформацію щодо надходження та використання благодійної допомоги під час звітування перед громадськістю. Звертаємось з великим проханням до батьків учнів бути свідомими громадянами та у разі виникнення звернень щодо збору коштів інформувати орган управління освітою для вжиття відповідних заходів. 
Будівництво внутрішнього туалету у Знам’янській загальноосвітній школі І -ІІІ ступенів № 1 імені Тараса Шевченка плануємо на 2018 рік. До кінця поточного року буде виготовлено проектно-кошторисну документацію на добудову. У той же час інформуємо, що черговий вчитель, класовод, вчителі-предметники слідкують за тим, щоб діти не виходили роздягнені на вулицю під час переходу до надвірного туалету. Туалети, що знаходяться в окремому приміщенні, опалюються. Проходи на території школи є асфальтованими. 
Стосовно проведення випускних вечорів у закладах освіти повідомляємо наступне. Вручення документів про світу державного зразка законодавчо передбачено під час проведення урочистих зборів закладу. Форму проведення урочистих зборів заклад освіти визначає самостійно. Практика проведення загальноміських урочистих зборів існує по всій території нашої Батьківщини та обґрунтована метою інтеграції молодого покоління, громади міста. Враховуючи те, що побажання учнівської та батьківської громадськості стосовно формату проведення урочистих зборів дещо різняться, дане питання буде ретельно вивчено з обов’язковим оприлюдненням результатів моніторингу думки учасників освітнього процесу. 
Матеріально-технічна база закладів освіти дійсно потребує стовідсоткового оновлення. Це факт, який визнає і депутатський корпус, і місцева влада. Однак, на превеликий жаль, вирішити усі проблемні питання водночас просто неможливо. Саме тому бюджетні кошти спрямовуються на вирішення першочергових проблем, таких як: ліквідація тріщини будівлі ДНЗ № 7 «Козачок», ремонт даху ДНЗ № 5 «Калинонька», ремонт водоканалізаційної мережі ДНЗ № 2 «Теремок», утеплення фасаду північної сторони будівлі ДНЗ № 2 «Теремок», ремонт ганку, що знаходився в аварійному стані, ДНЗ № 6 «Сонечко», відновлення асфальтового покриття, стан якого призводив до затікання води у склад для зберігання овочів, ремонт цоколя ДНЗ № 4 «Ромашка», заміна вікон на енергозберігаючі у 8 закладах освіти та інші, не менш нагальні, види робіт. Придбання постільної білизни та часткова заміна посуду передбачена у кошторисі 2017 року. На даний час, відповідно до помісячного розпису, триває процес закупівлі. Звісно ж, не буде оновлено всю постільну білизну та посуд, проте дане питання буде щороку закладатись у кошторис та вирішуватись поступово. 
Санітарні кімнати усіх загальноосвітніх навчальних закладів потребують оновлення. Відповідно до Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів унітази в туалетних встановлюють для учнів навчальних закладів I ступеню - у відкритих кабінах, для учнів навчальних закладів II-III ступеню - в кабінах з дверима. Туалет першого блоку НВК «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія» передбачено саме для учнів початкової ланки. Наголошуємо, що під час виконання ремонтних робіт санітарних кімнат для учнів ІІ, ІІІ ступеня обов’язково буде враховано вимоги щодо улаштування кабін з дверима і замком. У даному закладі є оновлені туалетні кімнати з дверима, які використовують учні середньої та старшої школи.
Щодо питань репетиторства у навчальних закладах зазначаємо наступне. Посадовою інструкцією вчителя передбачено права і обов’язки вчителя, відповідно якої організовано робочий день педагогічного працівника з дотримання вимог трудового законодавства, внутрішнього трудового розпорядку, трудової дисципліни. Надання платних освітніх послуг педагогічними працівниками у приміщенні навчального закладу заборонено. Дане питання неодноразово розглядалося протокольно на нарадах керівників освітніх установ. Враховуючи те, що під час «гарячої» лінії з питань освіти, дане питання було окреслено, відділ освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради ініціює створення комісії та проведення позапланових перевірок дотримання чинного законодавства у освітніх закладах. 
Оскільки підручник є основним, однак не єдиним, джерелом знань учнів та організації самостійної роботи учнів, забезпечення учнів підручниками є першочерговою проблемою. Загальноосвітні навчальні заклади отримують підручники за результатами процедури державного замовлення і цього року вперше, частково, за кошти міського бюджету. Хочеться зазначити, що у різних школах для одних і тих же класів можуть бути підручники різних авторів з однакових предметів. Це пов’язано з тим, що вчителі самостійно обирають підручники, які відповідають навчальній програмі, у електронній системі, доступ до якої має кожен навчальний заклад окремо. Саме тому, процес закупівлі підручників самостійно, а не отримання їх централізовано з державного бюджету і був пролонгований. У вересні місяці 2017 року за кошти міського бюджету було придбано 834 підручника та розподілено по навчальних закладах. Ще одна партія підручників (близько тисячі примірників) надійде у школи до кінця жовтня 2017 року. Так, наведемо окремі цифри щодо недостачі підручників: 1 класи «Буквар» - 6.2%, «Математика» - 3.3%; 2 класи – «Українська мова» - 2.6%, «Літературне читання» - 0.5%, «Природознавство» - 5.5%; 5 класи – «Українська мова» - 17.8 %, «Математика» - 14.5%; 6 класи – «Математика» - 0.3%, «Українська література» - 0.8%, «Біологія» - 8%; 7 клас –  недостатність лише з  2 предметів «Українська література» - 8.8%, «Алгебра» - 9.2%. З 8 по 11 клас згідно даних інвентаризаційного обліку усі учні забезпечені підручниками з усіх дисциплін. Висловлюємо прохання до учнів та їх батьків з розумінням ставитись і до того, що коливання % забезпеченості підручниками обумовлено і тим, що кількість учнів у розрізі класів щороку змінюється. Вчитель на кожному уроці повинен забезпечити наявність різноманітних засобів навчання, включаючи і підручник, і роздатковий матеріал, і електронні версії посібників, і, обов’язково, врахувати наявність підручника в учня під час надання домашнього завдання з використанням індивідуального підходу до кожної дитини. Визнаємо, що проблема недостатності підручників існує і докладаємо максимум зусиль для її вирішення. 

 

З повагою                                                                 
Начальник відділу освіти                                                                                                                                         Л. Грекова

 

Категория: Міськво | Просмотров: 781 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 4.0/4
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz