Вівторок, 23.04.2024, 15:42
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Жовтень » 9 » На шляху до успіху…
09:58
На шляху до успіху…

На шляху до успіху…

Першими днями  жовтня 2017 року в місті Знам’янка  відбулася сесія VI скликання  міського Парламенту дітей. У дводенній роботі сесії взяли участь 44 делегати учнівських парламентів з 8 навчальних закладів міста.
На сесії були присутні: міський голова Філіпенко Сергій Іванович., перший заступник міського голови Загородня Валентина Григорівна., головний спеціаліст відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Зайченко Віталій Вікторович, головний спеціаліст відділу молоді спорту та здорового способу життя Сугарєй Андрій Олегович., заступник начальника відділу освіти Черкас Наталі Леонідівна., головний спеціаліст відділу освіти Попова Тетяна Миколаївна та  директор Центру дитячої та юнацької творчості (далі ЦДЮТ) Подвиженко Геннадій Іванович.
Так, 04 жовтня, молодь міста зібралася в актовій залі ЦДЮТ на засіданні Установчої сесії з метою обрання Голови Знам’янського міського Парламенту дітей (далі – МПД).
Пройшовши процедуру реєстрації, кожен депутат отримав пакет документів для подальшого опрацювання (Програма роботи сесії, Статут  Знам’янського МПД), мандат депутата, записники та ручки). Слід відзначити, що робота сесії була забезпечена всім необхідним канцелярським приладдям за сприяння виконавчого комітету Знам’янської міської ради.
До присутніх представників учнівської молоді міста, з нагоди проведення 04 жовтня Установчої (виборчої) сесії міського Парламенту дітей, з привітальним словом, побажаннями плідної співпраці, натхнення, виправдання усіх сподівань та очікувань, реалізації поставлених завдань та задумів, втілення в життя різноманітного спрямування проектів, спрямованих на розбудову та підвищення ролі молоді у місцевому самоврядуванні, звернулася перший заступник міського голови В.Загородня, головний спеціаліст відділу освіти Т.Попова, куратор міського Парламенту дітей, головний спеціаліст відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю В.Зайченко, головний спеціаліст відділу молоді спорту та здорового способу життя А.Сугарей та координатор МПД, культорганізатор ЦДЮТ С.Литвинець.
В ході сесії депутати оцінили виступи кожного з претендентів, якому надавалося до 7 хвилин на програмну промову та прийняли рішення щодо обрання голови МПД шляхом таємного голосування.  
І от настав хвилюючий момент – голова виборчої комісії оголошує результати виборів. За  підсумками таємного голосування головою міського Парламенту дітей обрано Домбровську Анастасію Олександрівну (кандидат від Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст. № 6), як таку, що набрала найбільшу кількість голосів. Першим заступником голови Знам’янського міського Парламенту дітей обрано Гвоздик Олександу Олегівну (кандидат від НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ст. № 2-ліцей»). Другим заступником голови МПД обрано Чередниченка Мирослава Анатолійовича (кандидат від Знам’янської ЗШ І-ІІІ ст. № 4). 
 Новообрана Голова урочисто склала присягу, пообіцявши згуртовувати можливості усіх депутатів, колегіально розв’язувати нагальні проблеми учнівської молоді міста, представляти та захищати їх інтереси.
А вже 05 жовтня в залі засідань Знам’янської міської ради відбулася І сесія VI скликання Знам’янського міського Парламенту дітей. 
Головним пунктом порядку денного було підписання тристоронньої Угоди про співпрацю між Знам’янською міською радою, відділом освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради та Знам’янським міським Парламентом дітей.
Міський голова С.Філіпенко та заступник начальника відділу освіти Н.Черкас  побажали успіхів у роботі Парламенту, нових досягнень та висловили щирі сподівання на плідну співпрацю.
Після підписання Угоди «новоспечені» парламентарі отримали посвідчення депутата Знам’янського міського Парламенту дітей.  
Також під час пленарного засідання координатор МПД Литвинець С.В.  прозвітувала про діяльність органів дитячого самоврядування за 2016/2017 навчальний рік, наголосивши на тому, що така спільна діяльність є невід’ємним доказом того, що діючи РАЗОМ, ми змінюємо наше життя на краще.
Наступним етапом пленарного засідання стала презентація роботи Всеукраїнської Молодіжної громадської організації Фундація регіональних інтересів (ВМГО «ФРІ»), з метою розповсюдження досвіду реалізації соціальних проектів у місті Знам’янка (В.Зайченко).
І вже після коротенького «перезавантаження», короткотривалої перерви, парламентарі перейшли до останнього, не менш важливого пункту порядку денного сесії - планування роботи профільних комісій на наступний міжсесійний період та 2017-2018 рік. Депутати плідно попрацювали, обравши голів та заступників комісій, а також розглянули пропозиції та проекти для подальшого опрацювання.
Надзвичайно емоційними виявилися ці дні для юних парламентарів нашого міста, залишивши безліч позитивних емоцій, незабутніх вражень та неоціненного досвіду. Втомлені, але задоволені та сповнені позитивними враженнями, ідеями та планами на майбутнє, юнаки та дівчата подякували за довіру і запевнили всіх у тому, що спрямують всі свої зусилля на реальні справи. 

Відділ освіти спільно з виконавчий комітетом
 Знам’янської міської ради

 

Категория: Міськво | Просмотров: 469 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz