П`ятниця, 19.04.2024, 22:11
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Жовтень » 5 » Відвідування всеукраїнської науково – практичної конференції в м. Кропивницькому
17:05
Відвідування всеукраїнської науково – практичної конференції в м. Кропивницькому

Відвідування всеукраїнської науково – практичної конференції в м. Кропивницькому

4 жовтня у м. Кропивницькому на базі комунального закладу «Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» відбулась Всеукраїнська науково – практична  конференція з міжнародною участю «Сучасна дошкільна та шкільна освіта: інновації, методологія, теорія, практика», проведена під егідою Міністерства освіти і науки України. Вихователь – методист ДНЗ №2 «Теремок» Чуракова С.С. була делегатом від педагогів м. Знам’янка.
Тематика доповідей, тез, висвітлених на конференції, засвідчили актуальність порушеної проблеми. Модернізаційні процеси в освіті, запровадження освітніх стандартів нового покоління спричинили потребу в розробленні науково – методичного супроводу організації  сучасного освітнього процесу в дошкільній, початковій і середній ланках освіти, формування освітніх середовищ в цілому та освітнього середовища навчально – дослідницької діяльності дітей зокрема.
Конференція проходила в два етапи: І – пленарне засідання (з вітальним словом виступив заступник директора з науково – дослідної діяльності та міжнародного співробітництва КОІППО Бик Адам Сергійович, доповідач Голодюк Лариса (заступник директора з  науково – дослідної діяльності) з доповіддю  «Парадигми освіти: їх упорядкування з акцентом на процес організації навчально – пізнавальної діяльності школярів». ІІ частина – секційні засідання. Чуракова С.С. відвідала секцію «Теорія і практика організації навчання в дошкільному навчальному закладі та початковій школі».   З вітальним словом до педагогів – дошкільників та вчителів звернулась Тарапака Наталія (завідувач кафедри дошкільної та початкової освіти КОІППО). Було переглянуто презентації – виступи, під час яких педагоги Кіровоградської області ділились своїм досягненнями в освітніх галузях. Чуракова С.С. презентувала тему «Розвиваючі ігри за методикою М.Нікітіна як унікальна система всебічного розвитку особистості».
Підсумок конференції: оновлення науково – методичного супроводу здійснюється в контексті запровадження компетентнісно орієнтованої освіти та спрямовується  на створення умов для розвитку в підростаючого покоління здатності до активної життєдіяльності та самореалізації в умовах динамячного суспільного прогресу.
 Рекомендації педагогам такі: слід попрацювати над розробленням концептуальних, дидактичних та психологічних аспектів організації навчально – пізнавальної діяльності дітей дошкільного, молодшого шкільного та підліткового віку в площині інновацій.

Вихователь – методист ДНЗ №2 «Теремок»

 

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 405 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz