Четвер, 25.04.2024, 23:09
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Вересень » 22 » Свято партизанської слави
14:57
Свято партизанської слави

Свято партизанської слави

Свято партизанської слави встановлено в Україні «...на підтримку ініціативи ветеранів війни та з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їхньої пам'яті...».
Про це сказано в Указі Президента України «Про День партизанської слави».

Це свято - державне визнання внеску народних месників у велику Перемогу над нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це - свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.
День партизанської слави України – традиційне свято. Вже після закінчення війни було нагороджено понад 200 тисяч партизанів, 223 з них отримали звання Героя Радянського Союзу. Тому не дивно, що в День партизанської слави України проходить досить багато різних пам’ятних заходів, де вшановують і віддають данину поваги загиблим та померлим визволителям, а також заходи на підтримку живих учасників партизанського руху.
Члени учнівського самоврядування Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 взяли участь в урочистостях з нагоди Дня партизанської слави. Під час літературно-музичної композиції мелодії воєнних пісень проймали до сліз. Присутні вшанували пам'ять загиблих учасників підпільно-партизанського руху вдячними словами. Учні поклали квіти до пам’ятного знаку на честь партизан Чорного лісу.
З учнями школи проведено заходи: круглий стіл «Розгортання руху Опору на території рідного краю», 10 клас, диспут «Розгортання діяльності радянських партизан та українського визвольного руху», лекція «Нацистський новий порядок та діяльність підпільників в Україні».
Учні 5-А та 5-Б класів під керівництвом класних керівників О.Магди та Я.Багно відвідали краєзнавчий музей, переглянули експозиції про історичне минуле Знам’янки та про героїв – визволителів.

Виконавець: заступник директора з виховної роботи О.Соколова.
 

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 270 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz