П`ятниця, 19.04.2024, 22:12
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Вересень » 18 » Відбувся семінар-практикум для вихователів логопедичних груп
15:12
Відбувся семінар-практикум для вихователів логопедичних груп

Відбувся семінар-практикум для вихователів логопедичних груп

У  дошкільних навчальних закладах нашого міста функціонують 8  логопедичних груп де отримують кваліфіковану корекційну допомогу діти з різними порушеннями мовлення. Кваліфіковану логопедичну допомогу їм надають  8 вчителів-логопедів. У 2017-2018 навчальному році, за рішенням міської ПМПК,  в групах для дітей з порушеннями мовлення будуть навчатися і виховуватися 140 дітей дошкільного віку.                             В умовах логопедичної групи, крім загальноосвітніх завдань, передбачених масовою програмою дошкільного закладу, вихователі повинні виконувати цілий ряд специфічних корекційних завдань  спрямованих на усунення первинного мовленнєвого дефекту та вторинних  психофізіологічних нашарувань. У логопедичній групі організація проведення занять відрізняється від проведення їх у масових групах.  Крім навчальної  та виховної мети, обов’язковим є окреслення розвивальних та корекційних завдань на основі тих прийомів, які використовують у своїй роботі вчителі-логопеди.                                                                                                           

15 вересня відбувся семінар-практикум для вихователів логопедичних груп, на якому присутні  говорили про те яку важливість ролі вихователів в корекційному процесі  по подоланню вад мовлення у дітей  дошкільного віку.
В семінарі брали участь вчителі-логопеди та завідувач міської психолого-медико-педагогічної консультації  Н.Білоконь.
В ході роботи вчителі-логопеди В Бондаренко та Н Демченко  ознайомили присутніх з мовленнєвими порушеннями дітей дошкільного віку,  їх впливом на інтелектуальний розвиток дитини, розповіли про завдання, які стоять перед педагогічним колективом  логопедичної групи. Змістовні, цікаві презентації про участь вихователя логопедичної групи  в різних етапах корекційної роботи та форми взаємодії вчителя-логопеда і вихователя  підготували  вчителі-логопеди В. Філіпова та  М. Угренович.  І. Клименко  розповіла, про вимоги щодо оформлення логопедичного куточка, який повинен бути в кожній груповій кімнаті  для роботи вихователя з дітьми в другій  половині  дня. Досвідом роботи з дітьми з порушеннями мовлення поділилася вихователь  ДНЗ № 8 «Світлячок» О. Вороніна.
Всі учасники семінару взяли участь у діловій грі,  яку провели вчителі-логопеди О.Угренович та І Федунець. Такі форми роботи  сприяють підвищенню професійної компетентності , розвитку творчого потенціалу педагогів та збагаченню їхнього досвіду.
 

Категория: Методичний кабінет | Просмотров: 550 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz