Четвер, 25.04.2024, 20:25
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Червень » 30 » Коментар щодо зауважень, викладених у Інформаційному віснику №1 від 10 червня 2017 року депутатами Знам’янської міської ради
09:05
Коментар щодо зауважень, викладених у Інформаційному віснику №1 від 10 червня 2017 року депутатами Знам’янської міської ради

Коментар щодо зауважень, викладених у Інформаційному віснику №1 від 10 червня 2017 року депутатами Знам’янської міської ради

Відділ освіти надає коментар щодо зауважень, викладених у Інформаційному віснику №1 від 10 червня 2017 року депутатами Знам’янської міської ради. 

У першу чергу, хочемо підкреслити, що ми цінуємо і адекватно реагуємо на кожне звернення громадян міста. Інформація, що надходить до відділу освіти, дає можливість своєчасно реагувати та вживати заходи щодо усунення виявлених недоліків. 
Так, у інформаційному віснику зазначено про недотримання повітряно-теплового режиму у окремих навчальних закладах міста під час опалювального періоду 2016/2017 навчального року. Дійсно, у зв’язку з різким зниженням температури зовнішнього повітря, було допущено відхилення від норм повітряно-теплового режиму на 2-3 градуси у деяких дошкільних навчальних закладах міста. Працівниками було вжито невідкладних заходів (ввімкнення електронних обігрівачів, перенесення роботи груп з північної сторони будівель до груп, розташованих у інших частинах дитсадків) щодо усунення виявлених порушень. Завдяки чому температурний режим відповідав санітарним нормам до 12 години робочого дня. Відділом освіти було неодноразово організовано перевірки навчальних закладів щодо дотримання вимог повітряно-теплового режиму із залученням представників міської влади та батьківських колективів. 
У той же час зазначаємо, що залишок планових асигнувань по закладам освіти на природний газ складає 67230 грн за рахунок відшкодування відділу культури та туризму та центральної бібліотечної системи за опалення музичної школи та юнацької бібліотеки.

Одним із пріоритетних напрямків роботи освітньої галузі міста є забезпечення учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста підручниками. Оскільки дане питання викликає хвилювання серед педагогічних працівників, учнів, батьків та громадян міста, відділ освіти надає роз’яснення щодо ситуації, що склалася.
Підручники для учнів 1 класів надходили у навчальні заклади міста у 2012 році, для учнів 2-3 класів – в 2013-2014 році за державні кошти. Порівняно з 2012 роком кількість учнів в 1-х класах збільшилася вдвічі. Відділом освіти неодноразово надіслано запити щодо додаткового замовлення до управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації.
Стосовно 4-х та 7-х класів інформуємо, що навчальні заклади замовляли підручники для даної категорії у 2015 році. Управлінням освіти було поставлено вимогу не відхилятися від кількості учнів зазначеної вікової категорії. 50%  замовлених підручників навчальні заклади отримали у січні 2016 року. Інші 50% підручників відділом освіти здійснено замовлення у 2016 році у різних видавництвах за рахунок державних коштів та коштів місцевого бюджету. У зв’язку з тим, що деякі видавництва протягом декількох місяців збирали замовлення з усієї країни, друк примірників розпочато восени. Отже, замовлені підручники надходили у навчальні заклади з серпня 2016 року частинами. Остання партія підручників для 4, 7 класів надійшла у відділ освіти 07 лютого 2017 року. 
За рахунок коштів  місцевого бюджету було збільшено кількість підручників з основних предметів з метою повного забезпечення учнів 4, 7 класів.
Підручники для учнів 5-х класів були отримані в липні 2013 року. Мережа до 2017 року зросла майже  вдвічі. Додаткове довезення підручників державою не передбачено.
Для учнів 6-х класів підручники надійшли у навчальні заклади у вересні 2014 року. В деяких навчальних закладах їх не вистачає тому, що кількість учнів в 6-х класах порівняно з 2014 роком також збільшилася.
Восьмикласники забезпечені підручниками на 115%, оскільки управлінням освіти, науки, молоді та спорту дозволено додати 20% до кількості учнів відповідно до затвердженої мережі.
У квітні 2017 року навчальні заклади замовили підручники для 9-х класів, також відповідно до кількості учнів в 9-х класах станом на квітень 2017 року. 
Учні 10 та 11-х класів забезпечені підручниками на 97%. 

Тенденція до збільшення кількості учнів триває і надалі. Тому, існує вірогідність браку замовлених підручників з деяких предметів і у 2017 році. 
Так, перед нами дійсно постає питання, що вихід з даної ситуації однозначно має бути знайдений. Тому, поки тривають літні канікули відділом освіти буде проведено позапланову інвентаризацію бібліотечних фондів та вжито невідкладних заходів щодо раціонального розподілу підручників між загальноосвітніми навчальними закладами. 
Звертаємо увагу батьків та громадськості, що ніхто не повинен змушувати батьків купувати підручники. Підручник – один з інструментів у роботі вчителя під час здійснення навчально-виховного процесу. Під час проведення уроку вчитель повинен забезпечити використання як підручника, так і інших засобів навчання (наочні матеріали, індивідуальні картки тощо). Не слід забувати, що сьогодні учні і вчителі мають змогу використовувати електронні підручники як інструменти ефективного навчання.

 

Категория: Міськво | Просмотров: 386 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 3.0/2
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz