Четвер, 25.04.2024, 11:03
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Червень » 1 » Пришкільний табір – особливий острів пригод
08:43
Пришкільний табір – особливий острів пригод

Пришкільний табір – особливий острів пригод

Ритм сучасного життя надзвичайно динамічний, що накладає свій відбиток і на навчально-виховний процес у школі. Від учнів постійно вимагається висока концентрація уваги, максимальна активність у пізнавальній діяльності, швидкість виконання поставлених задач. Щоб зберегти здоров’я школярів, необхідно запобігати їх перевтомі, надавати можливість для відпочинку. Цю проблему ефективно вирішують пришкільні літні табори, в яких педагоги можуть сприяти не лише відновленню сил своїх вихованців, а й забезпечити їм змістовне дозвілля. 
Пришкільний табір – це особливий острів пригод і розваг у буденному житті дітей, тут є місце для улюбленої гри та спортивних змагань, час для спілкування з друзями, занять за інтересами.
29 травня 2017 року розпочали свою роботу пришкільні табори з денним перебуванням дітей у місті Знам’янка.
З  метою зміцнення здоров’я дітей, організації їх активного відпочинку, формуванню здорового способу життя, задоволення інтересів і духовних потреб школярів у місті забезпечено функціонування 5-и літніх пришкільних  таборів з денним пребуванням дітей (на базі загальноосвітніх навчальних закладів та центру дитячої і юнацької творчості): «Сонечко» (ЗШ І-ІІІ ст. № 1, начальник табору Кічук М.О.); «Веселка»  (ЗШ І-ІІІ ст. № 4, начальник табору  Ярова Г.В.), «Перлинка» (НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ст.     № 3 – гімназія», начальник табору Грабовська С.О.), «Веселка – 2»  (ЗШ І-ІІІ ст. № 6, начальник табору Фрайнд О.В.), «Фестивальний» (ЦДЮТ, начальник табору Слєпєнькова І.М.)
Одним із головних завдань пришкільних таборів з денним перебуванням дітей є виховання патріота своєї країни шляхом підготовки та проведення тематичних заходів, пов’язаних з історичним корінням, такими як історія міста, області, історія українського козацтва. У таборах запланована  насичена розважальними,  пізнавальними, спортивними, оздоровчими та практичними заходами програма національно-патріотичного спрямування.
На базі пришкільних таборів функціонуватимуть мовні  загони (групи), у яких діти матимуть можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати їх у різних формах діяльності (в ігрових та концертних програмах, театральних виставах, проектній діяльності тощо). Завдання мовного загону (групи)  – показати дітям інший, відмінний від шкільного стиль викладання, де акцент ставиться на практичну частину і знання, які можна застосувати пізніше  в різних життєвих ситуаціях.
Такі загони покликані спонукати школярів практично застосовувати знання, отримані протягом навчального року.
Цього року  навчально-виховний комплекс «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ст.       № 3 – гімназія»  здобув перемогу у Всеукраїнському проекті «GoСamps», завдяки цьому діти зможуть потоваришувати з волонтером корпусу миру Калле Вілман, 23-річним студентом з міста Хельсінкі (Фінляндія), який працюватиме у мовному загоні навчального закладу в з 12 по 16 червня. Координатор роботи табору - Дем`яненко  Світлана Михайлівна, вчитель англійської мови НВК "Знам`янська ЗШ І-ІІІ ст.№ 3-гімназія".
GoCamps – пришкільні табори нового формату, де за допомогою спеціально розробленої програми іноземні волонтери вчать школярів критичному мисленню, як будувати кар’єру та бути лідером і свідомим громадянином.
          При складанні режиму адміністрацією таборів враховано природно-кліматичні умови, санітарно-гігієнічні вимоги, вікові особливості учнів. Режим дня складено так, щоб він забезпечував дітям максимальне перебування на свіжому повітрі, участь в оздоровчих, фізкультурних і спортивних заходах. У плані роботи таборів передбачено відвідування музеїв, бібліотек, пожежної частин, екскурсії до парків тощо.
Роботу пришкільних таборів організовано так, щоб кожна дитина знайшла собі справу до душі, відчувала себе затишно, збагатилася духовно, загартувалася фізично.

 

Категория: Міськво | Просмотров: 261 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz