Четвер, 25.04.2024, 12:51
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Травень » 17 » Єврофест – 2017
13:47
Єврофест – 2017

Єврофест – 2017

16 травня 2017 року в м. Знам’янка відбувся міський фестиваль «Єврофест-2017», присвячений Дню Європи в Україні.
День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави.  Він наближає нас до Європи, об’єднує з її принципами та стандартами. Таким чином ми підтверджуємо своє прагнення стати частиною євро спільноти, чим демонструємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки державна політика, а щире бажання українців. І цей вибір є вільним та усвідомленим!
Вже другий рік поспіль загальноосвітні та професійні навчальні заклади міста є активними учасниками Фестивалю, який розпочався урочистою ходою команд від міського Палацу культури. В програму Фестивалю було включено: святковий парад країн Євросоюзу, робота Євромістечка (презентація національних, культурних і кулінарних традицій ЄС), пісенно-поетична мандрівка по Європі (презентація культурної спадщини країн ЄС).
Початком Фестивалю стала урочиста хода учнів та студентів навчальних закладів міста центральною вулицею. Команди-учасниці у віршованій формі українською та англійською мовами презентували країни Євросоюзу. Серед країн, обраних до представлення закладами були: Італія (НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія»), Франція (ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 імені Т.Г.Шевченка), Австрія (НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей»), Швеція (ЗШ І-ІІІ ступенів № 6), Румунія (ЗШ І-ІІІ ступенів № 4), Угорщина (ЗШ І-ІІІ ступенів № 7), Естонія (Знам’янський професійний ліцей № 3), Норвегія (Знам’янське професійно-технічне училище № 12). Розмаїття кольорів національних костюмів учасників ходи та  прапорів країн Євросоюзу вразили глядачів та мешканців міста.
У  цей день площа  біля Центр дитячої та юнацької творчості, який гостинно відчинив двері учасникам Фестивалю «Єврофест – 2017», перетворилася на справжнє Європейське містечко. «Карнавал культур», арт-майстерні, ігрові та спортивні майданчики, вікторини, квести, конкурс національного костюму,  майстер-класи з прикладного мистецтва  від майстрів ЦДЮТ.
Відкриття Фестивалю символічно розпочато з пісні «Європа та Україна» у виконанні Запісочної Вероніки. 
Гості та учасники святкового дійства докладніше познайомилися з історією, традиціями та культурою країн, які були представлені на Фестивалі, мандруючи імпровізованим Євромістечком та під час огляду творчих робіт учасників міського конкурсу дитячого малюнку  «Творимо Європейську країну разом» та фотоконкурс «Куточок Європи у нашому місті». Учасники та гості Фестивалю мали змогу скоштувати безліч смаколиків у імпровізованому кафе Знам’янського професійного ліцею № 3. Учні Знам’янського професійно–технічного училища №12 підготували інформаційно-довідкові матеріали щодо роботи навчального закладу.
    На святі були присутні   почесні  гості: перший заступник міського голови   Загородня В.Г.,  секретар міської ради Клименко Н.М., помічник-консультант народного депутата України О.Довгого Андрій Іщенко та  начальник відділу освіти  Грекова Л.А.
Найяскравішим етапом фестивалю стало привітання від представників міської влади а також сценічна презентація європейських країн. Яскраві костюми, національна музика, колорит, пісні, відомості про культуру, традиції, мови народів Європи створили незабутню атмосферу єдиного європейського простору. 
Різноманіття музики, пісень, танців, цікавих розповідей про країни надавало присутнім гарного настрою.  Кожен навчальний заклад мав свою неповторну родзинку.
Учні мали змогу не лише відвідати тематичні павільйони в ході міні-квесту  «Крокуємо Європою», а також продемонструвати свою спритність,  витривалість та командну згуртованість під час проведення спортивних естафет, підготовлених тренерами-викладачами КДЮСШ. Переможцями у запеклій боротьбі стали: І-місце - НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 – ліцей»; ІІ – місце – професійно-технічне училище  № 12; ІІІ місце – ЗШ І-ІІІ ступенів № 6. Що ж до  відзначення інших команд – учасниць, то їх нагороджено дипломами відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради в наступних номінаціях: «За винахідливість у подоланні перешкод» «За волю до перемоги», «За витривалість», «За командну згуртованість», «За енергійність», «За неординарний підхід у подоланні смуги перешкод».
         Під час підведення підсумків "Єврофесту - 2017" відбулося нагородження переможців міського конкурсу "Країни Європи очима дітей" та конкурсу літературних творів "Я – українець,  я – європеєць". Почесні  грамоти та дипломи переможцям вручила начальник відділу освіти Грекова Л.А.
        Перший заступник міського голови Загородня В. Г.  та начальник відділу освіти Грекова Л.А. вручили всім командам-учасницям "Єврофесту-2017", а також їх керівникам, подяки,  пам’ятні призи  та грамоти за відмінну підготовку до фестивалю у наступних номінаціях: «За креативність та неординарність», «За найкраще розкриття національних традицій», «За найкраще оформлення святкової ходи», «За ґрунтовне розкриття особливостей країни», « За оригінальність постановки», «За інформаційне наповнення Євромістечка», «За оригінальний авторський задум», За артистичність». Учасники Фестивалю продемонструвала високий рівень підготовки та обізнаності щодо країн Євросоюзу.
     Заключним аккордом проведення Фестивалю став виступ хореографічного колективу"Екстраверт" (керівники М.Стукаленко та К.Степанова).
                Діти та молодь нашого міста - майбутнє України. Єврофест - 2017 показав, що молодь Знам’янки є талановитою, сповненою патріотизму, відданості та любові до Батьківщини і європейських цінностей, а відтак пам’ятаймо, що Європа починається не за кордоном, а в серці кожного з нас. Наш вибір – європейське майбутнє!


Відділ освіти
виконавчого комітету
Знам’янської міської ради


 

Категория: Міськво | Просмотров: 563 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz