Вівторок, 23.04.2024, 09:18
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Березень » 10 » Вінок поезій Тараса Григоровича Шевченка
17:42
Вінок поезій Тараса Григоровича Шевченка

Вінок поезій Тараса Григоровича Шевченка

Великому Кобзареві від учнів Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 7 та з нагоди 203-ї річниці  з дня народження видатного поета, художника, письменника і мислителя присвячено Фестиваль читців «Вінок поезій Тараса Шевченка», підготовлений та проведений 10 березня 2017 року вчителем початкових класів Іваненко Інною Іванівною.
За словами організатора заходу І.Іваненко, ці читання потрібні для того, щоб маленькі знам’янчани по-новому осмислили і зрозуміли твори Шевченка, а також мати  можливість доторкнутися до струн  дитячих душ та у відповідь почути мелодію художнього слова.
Фестиваль розпочато запрошенням усіх присутніх ведучими свята: Лежненком Олегом, Марченко Анною, Анан’євим Андрієм та Полтавець Анастасією, учнями 4 класу, до  царства мудрого й красивого, правдивого й цінного, сильного й ласкавого, доброго й мужнього слова під час незвичайної  подорожі, що розпочалася з мандрівки у дитинство маленького Тараса (фрагменти з фільму «Малий Шевченко»). Ці неповторні кадри не лише наблизили маленького читача до постаті Великого Кобзаря, а й надали змогу поринути в історичну минувшину періоду становлення майбутнього художника та поета.  
Перегорнувши сторінки дитинства, віртуальна подорож продовжилася у картинній галереї митця, розкривши його неоціненний талант, як художника і автора численних пейзажних малюнків, портретів та автопортретів. 
Гортаючи сторінки життєвої та творчої книг славетної постаті, вчитель прагнула заглибити учнів у тканину таїни слова Великого поета, дослідити походження та історію назви відомої всім збірки творів Шевченка «Кобзар», з’ясувати приналежність музичного інструменту – кобзи до виникнення назви збірки поетичних творів Тараса Григоровича Шевченка, який подеколи підписувався під своїми творами як «Кобзар Дармограй». Інна Іванівна підкреслила: «Поетичне слово Тараса любить і ненавидить, плаче і сміється, радіє та сумує. Назвавши «Кобзарем» свою першу збірку, Шевченко підкреслив цим народність та волелюбність своєї поезії». 
Цього року у Фестивалі, який став справжнім святом Шевченкового слова взяли участь учні-декламатори: Куксенко Анна (1 кл.), Носенко Каріна та Гонтар Наталія (2 кл.), Каландирець Анна та Іванова Марія (3 кл.), Анан’єв Андрій  та Марченко Анна ( 4 клас).
Небайдужі, проникливі та зацікавлені погляди маленьких учнів-глядачів, які захоплено спостерігали за своїми товаришами під час виконання поетичних рядків,  напевно і є тою вдячністю поету за віру, надію та сподівання у світле майбутнє рідної країни – України. Усі присутні мали змогу прослухати пісню на слова Тараса Григоровича Шевченка «Тече вода з-під явора», доторкнутися подумки до незвіданих куточків творчості видатного митця, а також почути з глибини років слова, якими звертався до своїх нащадків Великий Син українського народу  у вірші «Заповіт». 
Перегорнувши останні сторінки життєвої книги поета, діти «вклонилися» світлій пам’яті митця під час заочної подорожі до місць увічнення Кобзаря -  музей Тараса Шевченка в рідному селі на Черкащині. Не залишився поза увагою й той факт, що понад 75 пам’ятників, меморіальних дощок і різноманітних пам’ятних знаків встановлених в майже 30 країнах геніальному українському поетові та маляреві-художнику Тарасові Шевченкові. Його ім’ям названо музеї, парки, театри, вулиці, освітні установи, майдани міст та селищ тощо. 
На завершення заходу Іваненко І.І., вчитель творчої, креативної та прогресивної думки, педагог за покликанням, майстерно активізувала увагу учнів в ході дидактичних ігор «Шифрувальник» (відтворення вислову з втраченими літерами), «Розсипанка» (складання строфи вірша з поданих части) та експрес-опитування за технологією «Незакінчене речення». 
Але чи можливо надихнути присутніх на творчі звершення, небайдужість до оточуючого світу, наповнити присутніх справжнім духом любові до України, проникливістю до художнього слова та силою думки українського Генія, не відчуваючи цього власним серцем? Безсумнівно ні! Саме тому, переглянувши останні слайди життєвої та творчої спадщини Шевченка, Інна Іванівна звернулася до присутніх зі словами: «Юні друзі! Дорожіть Шевченком. Хочеться вірити, що на вашому життєвому шляху завжди будуть Тарасова пристрасть, Тарасова мужність та Тарасове невмируще слово!» 

Заступник директора 
ЗШ І-ІІІ ступенів № 7 Попова Т.М.
та вчитель початкових класів Іваненко І.І.

 

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 306 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz