Субота, 20.04.2024, 07:43
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2017 » Лютий » 9 » Здоров’я і шкідливі звички
12:10
Здоров’я і шкідливі звички

Здоров’я і шкідливі звички

Початок ХХІ сторіччя ознаменовано швидким технологічним розвитком, вдосконаленням інформаційних технологій, зростанням кількості інформації. Проте не може не викликати занепокоєння наявність статистичних даних, що свідчать про значне погіршення стану здоров'я громадян УкраЇни всІх вікових груп, а головне дітей шкільного віку.

Здоров'я школярів  багато в чому залежить від теоретичних знань і  практичних навичок. На даний момент школа відіграє велику роль у розвитку здоров'я дитини, її ставлення до свого здоров'я, реальних дій і вчинків, що створюють умови для набуття здорового способу життя.  Здоров’я – найбільша людська цінність і попри всі складності нашого буття кожен  повинен свідомо ставитися до власного здоров’я, берегти цей найдорожчий скарб у житті. Недарма у народі кажуть, що за гроші здоров’я не купиш. Існують різні точки зору здорового способу життя.

  Однією  з  них  є  біологічна - розкриття  дії  згубного  впливу шкідливих звичок  на  організм  людини. Саме такою була тема уроку, проведеного з учнями 6-А классу у НВК "Знам'янська ЗШ I-III ст.№2-ліцей." Бібліотекар закладу Романова А. розповіла учням, що вирішення проблеми збереження власного здоров’я закладено у самій людині, у знанні та розумінні нею проблем формування, збереження, зміцнення і відновлення його, а також в умінні дотримуватися правил здорового способу життя і звернула увагу на те, що рішення  чи вести здоровий спосіб життя краще приймати після розуміння того, ким би вони хотіли стати в цьому житті. Учні повинні усвідомлювати, що майбутнє кожного, як і держави в цілому – за здоровими поколіннями, бо фізично і морально здорова людина здатна творити і приносити користь іншим людям. Вчитель біології і класний керівник, Погребняк О., надала інформацію про вплив шкідливих звичок та ВІЛ-інфекції на здоров’я як в цілому на організм так і на окремі його органи.

 Для того, щоб урок не тільки залишився в пам’яті учнів, а й дав новий поштовх у їхньому мисленні до себе і оточуючих, було включено обговорення ситуацій, огляд книжкової викладки, вправи, які виховують в учнів орієнтацію на здоровий спосіб життя, наголошено, що заняття спортом, трудова активність, відмова від шкідливих звичок – це фактори, що зміцнюють здоров’я.

 Діти дійшли висновку, що бути здоровим - це бути веселим, життєрадісним, з надією зустрічати новий день, відчувати себе по-справжньому щасливим і що здоров’я - це багатопланове поняття і має на увазі не лише відсутність хвороб, а й високий рівень пристосування, благополуччя, комфортного психологічного самопочуття.

 

Вчитель НВК Погребняк О.,

бібліотекар Романова А

Категория: НВК №2 | Просмотров: 475 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 3.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz