Вівторок, 23.04.2024, 18:04
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Грудень » 20 » Формування у дошкільників задатків патріотичних почуттів через ігрову діяльність
17:32
Формування у дошкільників задатків патріотичних почуттів через ігрову діяльність

Формування у дошкільників задатків патріотичних почуттів

через ігрову діяльність

20 грудня 2016 р. року в рамках колективного перегляду «Успішне формування задатків патріотичних почуттів у дошкільників» відбулось проведення занять  у І молодшій групі «Ромашка» (вихователі Ксьондзик І.І., Бацанова В.О.) та у ІІ молодшій групі «Полуничка» (вих. Полєха О.Г., Москаленко М.В.).

Мета колективного перегляду –  прищеплювання дітям любові  та інтересу до традицій свого народу. Найдієвішим  засобом ознайомлення з  українською культурою для молодших дошкільників є ігри різного спрямування. В І молодшій групі «Ромашка»  з дітьми   було проведено дидактичну гру «Віночок», під час якої дошкільнята продемонстрували знання квітів, стрічок, які вплітаються у віночок, а також їх значення. Свої знання вони демонстрували  Господині (вих. Бацанова В.О.). Вкінці діти пограли у народну гру «Віночок». Ігрове заняття ІІ молодшої групи «Полуничка» відбулось в кімнаті – музеї «Україна: минуле і сучасне». Діти разом з вихователем Москаленко М.В. завітали до другої Господині (вих. Полєха О.Г.). Малята розповідали Господині, що вони знають про посуд, українські страви, порадували  розповіданням українських віршів, пограли в дидактичну гру «Що змінилось» та рухливу гру  «Печена картопля». Наостанок Господиня пригостила дошкільнят пирогом, який спекла у печі. Доречно відзначити, що батьки відповідально віднеслись до цих переглядів, тому що і діти гр. «Ромашка», і «Полуничка» були одягнені в український одяг, це виглядало естетично і святково.

Як зазначили вихователі під час обговорення переглядів, завдяки проведеній плановій, систематичній, творчій роботі, маленькі дошкільнята на свій вік мають ґрунтовні знання української культури. Ми – вихователі, маємо надію, що вони виростуть справжніми патріотами своєї держави. Адже діти – це майбутнє України.

Вихователь – методист ДНЗ №2 «Теремок»

С.Чуракова

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 466 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz