П`ятниця, 29.03.2024, 09:59
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Грудень » 14 » Зустріч з представниками правоохоронних органів
12:09
Зустріч з представниками правоохоронних органів

Зустріч з представниками правоохоронних органів

    12 грудня 2016 року з метою попередження та профілактики правопорушень, розвитку правової та здоров’язберігаючої компетенції до Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 7  на зустріч з учнями завітала старший оперуповноважений сектору кримінальної поліції в справах дітей Знам’янського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області, лейтенант поліції Чорненко Ірина Олександрівна.

            Зустріч була направлена на профілактику підліткової злочинності, недопущення втягування дітей у протиправну діяльність, запобігання іншим негативним проявам у дитячому середовищі, адже забезпечення безпеки підростаючого покоління є одним з найважливіших завдань правоохоронних органів.

            Під час зустрічі учні 8-11 класів дізналися про відповідальність за скоєння протиправних дій, ознайомилися з переліком правопорушень, за які передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність, звернено увагу на проблеми, які породжуються вживанням алкогольних та наркотичних речовин. Гостя також відзначила, що незнання законів не звільняє від відповідальності та підкреслила необхідність та важливість вивчення правознавства. Вона закликала дітей сумлінно вчитися, адже знання допомагають у різних життєвих ситуаціях та висловила упевненість, що ця зустріч вбереже школярів у майбутньому від непотрібних і невірних вчинків. Нагадали учням про згубні наслідки вживання алкоголю, тютюнопаління, наркоманії, про кримінальну відповідальність, яка передбачена за зберігання, вживання та розповсюдження наркотиків. Хоча діти не раз чули про все це, але від правоохоронця застороги звучали переконливіше.

            Окремо обговорювалося питання про співвідношення прав та обов’язків дітей, звернено увагу на те, що права дитини мають бути захищені та ознайомлено учнів з переліком їхніх прав. Ірина Олександрівна підкреслила недопустимість насилля в сім’ї і ознайомила учнів з контактними даними служби у справах неповнолітніх.

            Школярам була надана змога поставити питання які найбільше їх цікавили,а саме що стосувалися притягнення їх до кримінальної та адміністративної відповідальності , тютюнопаління в громадських місцях, продаж та розпивання спиртних напоїв, бездоглядність. Але найбільше старшокласників цікавило чи нашкодить кримінальне та адміністративне покарання у майбутньому та при виборі професії.

            Адміністрація школи вдячна за співпрацю службі у справах дітей, а зокрема сектору кримінальної поліції та висловлює сподівання на продовження діалогу між учнями та представниками правоохоронних органів.

 

 

Заступник директора з ВР

ЗШ І-ІІІ ст.. № 7 Попова Т.М.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 336 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz