Четвер, 25.04.2024, 02:34
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Грудень » 6 » Самаритяни нашого часу
10:35
Самаритяни нашого часу

Самаритяни нашого часу

Пишаюсь я козацьким духом,
Незламним, сильним та міцним,
Потужним волонтерським рухом,
Та як народ наш – вольовим…

Існує багато припущень щодо зародження самого волонтерства, як явища чи руху. Деякі джерела стверджують, що волонтерство, як суспільний рух зародилось на Заході, а першими волонтерами були самаритяни, за іншими джерелами – це рух, що виник у Франції у форматі створення Червоного Хреста. Визначень часових рамок виникнення волонтерства, а також основних його акторів є доволі багато, однак більшість дослідників переконані, що волонтерство – феномен, що виник у ХІХ столітті.

Останні політичні події в нашій країні дали потужний поштовх розвитку волонтерського руху. Волонтери допомагають збирати кошти, одяг, їжу, медикаменти на потреби Збройних сил України, добровольчих загонів, переселенців із зони проведення АТО та багато інших добрих справ.

З метою вшанування діяльності волонтерів нашого міста та з нагоди Міжнародного Дня волонтерів  5 грудня 2016 року на базі Центру дитячої та юнацької творчості було проведено міський урочистий захід. Захід зібрав багато гостей та волонтерів міста, були присутні почесні гості, а саме: міський голова Філіпенко С.І., перший заступник міського голови Загородня В.Г., головний спеціаліст з кадрової  та організаційно-масової роботи Зайченко О.А.

З вітальним словом виступив міський голова Філіпенко С.І., який привітав всіх присутніх зі святом. Почесними грамотами міської ради було відзначено волонтерів нашого міста, які проявляють високу громадську позицію, почуття відповідальності, взаємодопомоги та піклування про ближнього. Приємно зазначити, що було відзначено подякою міської ради волонтерську діяльність колективу Центру дитячої та юнацької творчості на чолі з директором Г.Подвиженко.

Приємним подарунком для всіх присутніх стали виступи вихованців Центру дитячої та юнацької творчості  «Зразкового колективу сучасного танцю “Екстраверт’’»  (кер. М.Стукаленко, К.Степанова); вокальна група «Пролісок» (кер.Ю.Єніна), солісти: О.Безай акомпаніатор закладу, Охримчук Д. (керівник О.Моторна) та Р.Геворгян – керівник вокально – хорового гуртка. Ведучою заходу стала С.Шуляшкіна – Кулікова.

Волонтери України стали справжніми янголами – охоронцями для багатьох громадян, які потребують допомоги. Висловлюємо найщиріші слова вдячності за невичерпне бажання приносити користь суспільству, за чуйність і незламну віру  у свій народ, в Україну!

Той, хто бере, наповнює долоні;

Той, хто дає, наповнює серце …

 

                                                              І.Слєпєнькова, методист закладу

 

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 375 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz