Четвер, 18.04.2024, 08:45
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Листопад » 21 » День Гідності та Свободи
11:58
День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи

   Немає на світі кращого неба, ніж небо України! Воно благословляє свою Україну. Береже у віках її материнську любов, тому його ніколи не відділити від матінки-землі. Як не можна відділити небо від землі, так і не можна відділити Захід України від Сходу, Карпати від Світязю, Чорне море від Дніпра. Бо це все – Україна – єдина, суверенна, незалежна. Але останнім часом нас постійно переслідує думка: чи буде так завжди? Яким буде вже завтрашній день нашої України?
  На жаль, так сталося, що ми повинні захищати нашу єдність держави, її території та кордони, її незалежність. Кожен, хто живе в Україні, повинен пам’ятати, що він громадянин цієї держави, і від кожного залежить, яке життя ми в ній побудуємо. Ми повинні вчитися любити свою землю, свій народ, культуру, як її любили ті, хто загинув за нашу незалежність на Майдані та у воєнних діях, названих АТО.
      Майдан та Революція Гідності потрясли не лише Україну, а й увесь світ. Зігріта палкими серцями мільйонів національно свідомих українців з усіх регіонів, незалежна демократична держава Україна продемонструвала Європі й усьому світові, що українці – міцна духом волелюбна нація, яка навчилася поважати себе і яка зуміла обстояти свій демократичний вибір. 
Майдан став центром революції, місцем правди і свободи, площею добра, тепла, дружби, любові, братерства й гідності. Наші серця стали частиною могутнього серця. Наші голоси – нотами потужного гімну волі.
     Революція Гідності 2014 року довела, що українці не бажають миритися з кланово-олігархічною системою управління державою і здатні  обстояти свої права. Ми всьому світові продемонстрували, що ми велична нація, яка прагне жити у вільній країні з європейськими цінностями.
Антикримінальне повстання, уособлення якого став Майдан Києва і майдани всієї України, проходило трагічно, криваво, болісно. За нас загинули чудові сини і доньки України. Втрати непоправні, і від того ще сильніше болить душа кожного з нас.
      Саме герої Небесної Сотні нині є  духовним мірилом і  совістю  нації. 
      В НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей» протягом тижня відбулися заходи з нагоди  відзначення Дня Гідності та Свободи. 
    Педагогом-організатором Соколовою А.М. було оформлено тематичний стенд «Герої Майдану. Герої не вмирають».  Бібліотекарі закладу підготували книжкову виставку: «Революція Гідності на захисті демократичних цінностей».  Вчитель української мови та літератури Волкодав В.А.  з учнями 8-х класів провела літературні читання: «Революція Гідності – Європейський вибір України». Класні керівники та вчителі історії для вихованців НВК організували  проведення  інформаційних годин «Громадянський подвиг, патріотизм і мужності – основні риси Героїв Майдану і Героїв АТО» та  годин спілкування на тему: «Доленосні події Помаранчевої революції та Революції Гідності.
     18 листопада заступником директора  з виховної роботи В.В. Маслюковою було проведено Єдиний радіоурок пам’яті, присвячений Революції Гідності та Героям Небесної Сотні. 
     Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.
   Ми маємо розуміти, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної і демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. 

 

                                                 Педагоги- організатори школи-ліцею
    Інна Гуртова та Анна Соколова

Категория: НВК №2 | Просмотров: 336 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz