Вівторок, 16.04.2024, 10:00
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Листопад » 7 » Фестиваль «Вареники-хваленики»
19:38
Фестиваль «Вареники-хваленики»

Фестиваль  «Вареники-хваленики»

Кожна нація має свою унікальность не лише в мові, одязі, менталітеті, а й у національній кухні, що яскраво представляє нашу культуру в сфері традиції народної їжі не тільки в Україні, а також за кордоном. Їжа тут виступає не лише продуктом, а ще й символом самобутності та своєрідності, за яким читається неписана історія народних уявлень та знань... Серед розмаїття традиційних українських страв особливе місце займають вареники. І напевно не знайдеться людини в Україні, яка б їх не любила.

4 листопада в нашій школі відбувся фестиваль "Вареники-хваленики". Метою свята було: розвинути інтерес до традицій українського народу, зокрема, розповісти про традиції приготування зірки української кухні – вареників.

Фестиваль-конкурс складався з трьох етапів: «Візитна картка шеф-кухаря», «Національні страви» та «З’їж мене, якщо зможеш». Змагання відбувалися серед учнів 8-11 класів, а також долучилися наймолодші учасники - команда 7-А класу. Для оцінювання було обрано поважне і компетентне журі: голова журі – Москаленко Л.І.- заступник директора з виховної роботи, члени журі: Грузін В.В.- заступник директора з навчально-виховної роботи, Василенко Н.В. - заступник директора з навчально-виховної роботи, Поліщук Н.М.- вчитель української мови та літератури, Білоголова Т.П.- вчитель музичного мистецтва та художньої культури, Богдан С. А.- бібліотекар.

Учні продемонстрували артистизм і таланти, виконуючи українські пісні, гумористичні твори, танцювальні номери, розповіді про українські звичаї та традиції, цікаві факти, пов’язані з варениками.

Команди приготували національні страви – смачний український борщ, голубці, пампушки з часником, млинці, сало та узвар, але головною стравою дня були смачні вареники. Вареник за формою нагадує Місяць, йому в народі приписували відповідні функції Місяця – сприяти добробуту і зміцненню здоров’я людини. Мабуть, тому й панувала на святі атмосфера добра і гарного настрою.

Завершилося свято нагородженням: дипломи першого ступеня отримали учні 7-А класу, другого ступеня - 10-Б класу, 11-Б класу, третього ступеня - 8-А класу. Інші учасникі були відзначені грамотами різних номінацій: "Вареничний ерудит", "Вареник з сюрпризом", "Найкращий рецепт вареника", "Найкраща викладка вареників", "Український традиційний вареник", "Найоригінальніший вареник", "Найсмачніший вареник", "Найбільший вареник", "Найменший вареник", "Що не з'їм,те понадкушую". В конкурсі «З’їж мене, якщо зможеш» за найшвидше поїдання вареників грамоту отримав Марков Дмитро учень 11-А класу.

Є вареники у хаті -
В Україні все гаразд:
Всі - щасливі і багаті,
Щедре сонце світить в нас!
Слава хаті українській,
Слава нашій всій землі,
І вареникам у мисці,
Що на нашому столі!

 

Заступник директора з визовної роботи Москаленко Л.І.

Педагог-організатор Кобець А.М.

Категория: НВК №3 | Просмотров: 433 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz