Четвер, 25.04.2024, 20:15
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Вересень » 1 » Розширена серпнева колегія відділу освіти: підсумки та плани на 2016/2017 навчальний рік
13:48
Розширена серпнева колегія відділу освіти: підсумки та плани на 2016/2017 навчальний рік

Розширена серпнева колегія відділу освіти:  підсумки та плани на 2016/2017 навчальний рік

  Пролетіло жарке довгоочікуване літо, час відпусток, час відпочинку, час, якого ми так чекаємо і який так швидко минає. 
    30 серпня 2016 року  освітяни міста Знам’янка зібралися на підсумкову розширену колегію з метою підведення підсумків минулого навчального року та визначення нових завдань на 2016/2017 навчальний рік і , що не менш важливо  – налаштувати свої серця на головну освітянську місію – творити людину-особистість – майбутнє нашої держави.
   На засідання були запрошені представники місцевого самоврядування, керівники навчальних закладів міста та їх заступники, представники батьківської громадськості, голови профспілкових комітетів, голова міськкому профспілки освітян міста, представники освітянських депутатських комісій та газети  «Знам’янські вісті».
     Розпочався день підсумків із виступу голови виконавчого комітету Знам’янської міської ради Філіпенка Сергія Івановича, який  привітав освітян міста  з початком навчального року і побажав наснаги та нових здобутків у такій почесній справі, як прищеплення знань молодому поколінню Знам’янщини.
    З доповіді «Про підсумки розвитку освітньої галузі у 2015/2016 навчальному році та завдання на 2016/2017 навчальний рік» колегію розпочала Грекова Людмила Анатоліївна - начальник відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської ради. 
  Людмила Анатоліївна  зауважила, що у  2015/ 2016 навчальному році робота відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської  міської ради була спрямована на виконання основних завдань Закону України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту»,  Національної стратегії розвитку освіти України на 2012-2021 роки, міської цільової комплексної Програми розвитку закладів освіти міста на 2016-2018 роки. 
    Пріоритетним завданням відділу освіти було і є надання якісних освітніх послуг територіальній громаді, стабільне функціонування освітньої галузі міста.
З цією метою у місті функціонує шість загальноосвітніх навчальних закладів, у яких протягом 2015/2016 навчального року навчалося 2812 учнів. Дошкільна освіта представлена сімома дошкільними навчальними закладами, у яких виховувалось 1228 дітей. Гуртковою роботою у ЦДЮТ було охоплено - 1119 учнів. КДЮСШ  надавала освітні послуги 392 учням. З 15 червня 2016 року у місті функціонує ще один заклад нового типу «Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія». Дана реформація обумовлена динамікою соціальних змін суспільства та зростанням вимог до рівня освіченості особистості. Під час виступу було підкреслено, що поглиблене вивчення предметів, додаткові години варіативної складової на вивчення базових дисциплін, функціонування гуртків відповідного спрямування зобов’язують навчальні заклади продукувати показники якості освіти, що є значно вищими за обов’язковий загальноосвітній рівень. 
   У 2016/2017 навчальному році відділ освіти, як орган управління освітою, вбачає одним із пріоритетних завдань контроль та моніторинг показників якості надання освітніх послуг населенню усіма навчальними закладами.
Начальник відділу освіти Л.Грекова повідомила присутнім, що у 2016 році припинено роботу класів з вечірньою формою навчання. 
З метою задоволення освітніх потреб споживачів освітніх послуг, відділом освіти ініційовано створення групи продовженого дня при загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 1 імені Тараса Шевченка. 
  Станом на 30 серпня поточного року усі загальноосвітні навчальні заклади мають необхідну навчально-матеріальну базу, повністю укомплектовані педагогічними кадрами з відповідною педагогічною освітою. У той же час, відділ освіти усвідомлює необхідність оновлення матеріально-технічної бази закладів, у першу чергу модернізацію комп’ютерних класів, та забезпечить висвітлення даних потреб перед органами місцевого самоврядування, органами центральної виконавчої влади.
   Протягом звітного періоду виконано монтажні роботи та введено в експлуатацію три інтерактивні комплекси у НВК «Знам’янська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2-ліцей», в НВК «ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія» та ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 4.
     Відділом освіти, навчальними закладами на високому рівні забезпечено проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з української мови, математики та історії України. 
     Забезпечено укладення договорів на закупівлю підручників для учнів 4, 7, 8 класів. Відділом освіти забезпечено доставку 48 % підручників для учнів 4, 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Станом на 30 серпня отримано 80 % від потреби підручників для учнів 8 класу. Проводиться робота по закупівлі іншої частини підручників для стовідсоткового їх забезпечення.
   Були висвітлені питання щодо харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах,  про вивчення  антикорупційного  законодавства та відповідальність керівників навчальних закладів за недопущення готівкового обігу коштів у навчальних закладах.
       Зупинилася Людмила Анатоліївна і на питанні стосовно фонду оплати праці працівникам освітянської сфери.
       До обговорення доповіді начальника відділу  долучилися й представники різних напрямків освітянської спільноти. 
Заступник начальника відділу освіти, Черкас Наталя Леонідівна, у своєму виступі звернула увагу присутніх на те, що сьогодні якісна освіта – це основа успішного розвитку науки, економіки, культури держави. Наталя Леонідівна зауважила, що  новий навчальний рік зустрічає нас змінами до програм початкової школи. Наразі  всім директорам  та педагогам  загальноосвітніх навчальних закладів необхідно забезпечити умови щодо виконання орієнтовних вимог до оцінювання та впроваджувати і забезпечувати виконання  навчальних програм. 
    Було проаналізовано показники якості надання освітніх послуг за  результатами зовнішнього незалежного оцінювання, державної підсумкової атестації, річного оцінювання. Керівникам закладів рекомендовано розробити дієві заходи на поліпшення підготовки випускників до тестових випробувань, підвищити відповідальність кожного педагога за якість викладання навчальних предметів та посилити контроль за відповідністю оцінювання знань учнів відповідно до Критеріїв.
    Черкас Н.Л. висвітлила  питання щодо забезпечення права на якісну освіту дітей з особливими освітніми потребами, профільне навчання та завдання відділу освіти на 2016/2017 навчальний рік.
     До обговорення долучилися завідувач методичного кабінету О.Ліпінська, головний спеціаліст відділу освіти В.Мурга, фахівець групи централізованого господарського обслуговування І.Ярова, завідувачі дитячих дошкільних навчальних закладів М.Кречетова (ДНЗ № 3) та Л. Клименко (ДНЗ № 4), директори НВК «Загальноосвітня щкола І-ІІІ ступенів № 3 – гімназія» О.Подвиженко та ЗШ І-ІІІ ступенів № 6 Д. Полежай, голова міського комітету профспілкового комітету освітян міста  Т.Мельник. 
      Після розгляду всіх питань порядку денного було оголошено  рішення підсумкової колегії відділу освіти.     
Із заключним словом до присутніх звернулася начальник відділу освіти Грекова Л.А. Вона подякувала всім за активну роботу і зауважила, що  напрацьовану низку нових завдань освітяни міста зможуть реалізувати лише разом, в одній єдиній команді, удосконалюючи свою педагогічну майстерність та управлінську діяльність.

Відділ освіти виконавчого комітету

Знам'янської міської ради 

 

Категория: Міськво | Просмотров: 776 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz