П`ятниця, 29.03.2024, 04:59
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Серпень » 22 » Лілія Гриневич нагородила переможців конкурсу «Найкращий учитель української мови за кордоном»
08:39
Лілія Гриневич нагородила переможців конкурсу «Найкращий учитель української мови за кордоном»

Лілія Гриневич нагородила переможців конкурсу «Найкращий учитель української мови за кордоном»

20 серпня в Українському домі були названі та нагородженні переможці міжнародного конкурсу «Найкращий учитель української мови за кордоном». Нагороди та дипломи 14 лауреатам вручила Міністр освіти і науки України Лілії Гриневич.

У номінації «Учитель початкової школи» І місце посіла Яніна Виговська (м. Едмонтон, Канада), ІІ місце – Ніна Хаген (м. Осло, Норвегія) та ІІІ місце – Нарциса Греченюк (с. Вишавська Долина, Румунія).
У номінації «Учитель загальної середньої школи» І місце посіла Іраїда Корній (м. Бендери, Молдова), ІІ місце – Катерина Грудко (м. Бендери, Молдова), ІІІ місце – Наталія Ланецька (м. Рибниця, Молдова).
«Плекати мову в іншомовному середовищі – це дуже важка справа. Тому ми надзвичайно цінуємо зусилля тих учителів і тих людей, які допомагають учителям у плеканні мови, у навчанні наших закордонних українців. Ця робота є ключовою, оскільки саме навколо неї і будується національна ідентичність наших дітей за кордоном», – звернулася до учасників та переможців конкурсу Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.
Співорганізатори конкурсу з Української Всесвітньої Координаційної Ради відзначили, що такі конкурси мають стати частиною більш системної програми розвитку та підтримки українського шкільництва за кордоном.
«Це вже другий конкурс і ця робота має бути продовжена та інтенсифікована. Ми переконані, що для подальшого розвитку освітніх ініціатив у діаспорі та підвищення їх ефективності Україні потрібно прийняти спеціальну урядову програму із розвитку українського шкільництва за кордоном», – наголосив Голова Української Всесвітньої Координаційної Ради Михайло Ратушний.
Всього у конкурсі взяли участь 107 вчителів. До другого (підсумкового етапу) пройшли 14 вчителів з 4 країн – Норвегії, Канади, Румунії та Молдови. 5 вчителів у фіналі змагалися за звання кращих вчителів у номінації «Учитель початкової школи» та 9 вчителів у номінації «Учитель загальної середньої школи».
Основними критеріями оцінювання конкурсантів були: методична грамотність, креативність, народознавчий аспект, результативність учителя, використання інформаційно-комунікаційних технологій.

Довідково:
Міжнародний конкурс «Найкращий учитель української мови за кордоном» був започаткований у 2014 році і проводиться щорічно з 9 листопада до 24 серпня у два етапи (регіональний та підсумковий). Вчителі, які викладають українську мову за кордоном змагаються у двох номінаціях – «Учитель початкової школи» та «Учитель загальної середньої школи». Метою конкурсу є піднесення престижу української мови, розвиток українського шкільництва за кордоном та удосконалення фахової майстерності вчителя української мови за кордоном.
Організаторами конкурсу є Українська Всесвітня Координаційна Рада та Міністерство освіти і науки України. 

 

Інформацію взято з сайту МОН України

Категория: Міськво | Просмотров: 378 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz