Четвер, 25.04.2024, 06:57
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Липень » 14 » Міжнародна співпраця в галузі освіти
14:10
Міжнародна співпраця в галузі освіти

Федеральний Міністр освіти і досліджень Німеччини закликала німецьких науковців до співпраці з Україною

Федеральний Міністр освіти і досліджень Німеччини наголосила, що наразі Україна перебуває у надзвичайно складній ситуації і потребує підтримки німецьких науковців. Про це йшлося 12 липня у Берліні під час зустрічі Федерального Міністра освіти і досліджень Німеччини Йоганни Ванки з Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич.

Зустріч відбулася в рамках конференції з питань українсько-німецького співробітництва у сфері освіти і науки "German-Ukrainian Dialogue: Prospects for Education and Science". Дана зустріч – перша зустріч Міністра освіти і науки України та Федерального Міністра освіти і досліджень Німеччини за всю історію незалежної України.

«Ми розуміємо, що для України надзвичайно важливим є встановлення стабільності. Тоді вона буде у стані розгорнути політику відновлення. Очевидно, що після анексії Криму та початку збройного конфлікту на Сході України їй потрібно вкладати додаткові кошти у безпеку та оборону, і, відповідно, на освіту і науку залишається менше коштів. Хоча німецькі науковці і сьогодні широко підтримують контакти з Україною, я закликаю їх, а також німецькі наукові інституції, посилити, наскільки це можливо, співпрацю з Україною», – зазначила Федеральний Міністр науки і досліджень Німеччини Йоганна Ванка.

Міністр освіти і науки України висловила свою вдячність німецькій колезі за підтримку і зауважила, що мир в Україні є ключовою умовою розвитку всіх сфер суспільства, особливо освіти і науки.

«Для нас неймовірно багато означає позиція Німеччини щодо ситуації в Україні. Нетерпимість до агресії Російської Федерації, нетерпимість до анексії Криму та незмінність позиції Німеччини щодо санкцій – важливі для нас сигнали. Зараз ми намагаємося втримати ситуацію в усіх сферах, в тому числі в освіті та науці, а також добитися миру, щоб наша країна у самому центрі Європи в ХХІ столітті перестала щодня втрачати життя людей», – відзначила Лілія Гриневич.

Конференція з питань українсько-німецького співробітництва у сфері освіти і науки "German-Ukrainian Dialogue: Prospects for Education and Science триває з 11 до 13 липня 2016 року у Берліні. Під час заходу члени української делегації, до якої увійшли представники Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, українських університетів та незалежних наукових інституцій, обмінюватимуться досвідом із німецькими колегами та відпрацьовуватимуть конкретні форми співробітництва. Окремі члени делегації візьмуть участь у засіданні білатеральної групи з науково-технічного співробітництва між Німеччиною та Україною.

Довідково: з 15 квітня 2016 року по 03 червня 2016 року Міністерство освіти і науки України та Федеральне Міністерство освіти і досліджень Німеччини проводило прийом заяв на конкурс спільних україно-німецьких науково-дослідних проектів для реалізації у 2017 – 2018 роках.

Конкурс був відкритий для наукових організацій, науково-дослідних груп вищих навчальних закладів, науково-дослідних установ і підприємств обох країн.

До участі у конкурсі приймалися проекти за пріоритетними напрямами:

  • біотехнології;
  • технології з ефективного використання ресурсів та енергії, сталі екологічно чисті технології;
  • наукові дослідження у сфері охорони здоров'я та медичної техніки;
  • інформаційні та комунікаційні технології;
  • нанотехнології, нові матеріали і технології виробництва.

 

Категория: Міськво | Просмотров: 366 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz