Вівторок, 23.04.2024, 19:56
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Квітень » 5 » НВК гостинно відкрив двері перед шановними гостями - вчителями англійської мови - слухачами курсів підвищення кваліфікації КЗ "КОІППО імені
15:32
НВК гостинно відкрив двері перед шановними гостями - вчителями англійської мови - слухачами курсів підвищення кваліфікації КЗ "КОІППО імені

НВК гостинно відкрив двері перед шановними гостями -  вчителями англійської мови - слухачами курсів підвищення кваліфікації

КЗ "КОІППО імені В. Сухомлинського"

      Не перший раз наш НВК гостинно відкрив двері перед шановними гостями -  вчителями англійської мови - слухачами курсів підвищення кваліфікації КЗ «КОІППО імені В.Сухомлинського».Очолювали групу Коса Ірина Тайлерівна, завідувачка науково-методичної лабораторії іноземних мов та міжнародних освітніх обмінів, Задубняк Юлія Анатоліївна, методист науково-методичної лабораторії іноземних мов та міжнародних освітніх обмінів. Приїхав разом із учителями Кіровоградської області волонтер Корпусу Миру Філіпп Роффман.

 

Зустрічали гостей адміністрація закладу та завідувачка міського методичного кабінету Ліпінська О.Г., яка привітала їх і розповіла про найкращий досвід шкіл міста щодо вирішення проблем вивчення  іноземної мови.  Директор НВК розповів про сьогодення закладу, досягнення та  плани щодо майбутнього розвитку. 

 

 

 

 

Заступник директора Сорокіна Г.Д. ознайомила присутніх із методичною виставкою та презентувала роботу вчителів англійської мови НВК. 

 

    Показовий урок провела  Чайка О.М. у 5 класі з теми: «День бабака». Учитель представила різноманітні методи: індивідуальна робота, робота в групах, цікава гра, метод проектів. Така форма організації учбової діяльності на уроці суттєво підвищує мотивацію навчання, ефективність та продуктивність учбової діяльності, забезпечує роботу всього класу, дозволяє учням розкрити свої здібності. Під час ознайомлення із традицією проведення  незвичайного свята у дітей формувалась уява про країну, де воно відбувається.

    У 10-Б класі (учитель Макарова Г.В.) було проведено урок на тему «Їжа. Кулінарні уподобання». Учні розповідали  прислів’я про їжу , розмірковували про харчування сучасної людини, аналізували харчову піраміду, поглиблюючи знання про те, які продукти слід вживати частіше, а які тільки іноді. Вони говорили про  цінність та властивості  шоколаду, цукру, м’яса, сиру, масла, кави, чаю тощо. Працюючи в групах, учні ділилися своїми  рецептами популярних страв, складаючи список інгредієнтів та описуючи процес приготування. Робота супроводжувалася показом барвистих  слайдів на екрані. Для того, щоб насолодитися смачною їжею, потрібно піти у кафе, замовити її і скуштувати. Учні відвідали таке «кафе» та провели рольову гру  «офіціант-відвідувач».

   

 

 

 

 

 

 

 

      У кабінеті, обладнаному мультимедійними засобами, відбувся ще один показовий  урок англійської мови у 7- А класі на тему: «Відомі люди» (учитель Приходченко Т.А.). Семикласники та гості закладу мали можливість дізнатися багато цікавого про талановитих людей: Анну Павлову, Марію Монтессорі, Лучано Паваротті, Клеопатру тощо.  Інноваційною родзинкою уроку стали завдання, створені за допомогою онлайн-сервера «learning»: «Відеоаудіювання» (текст про Марі К'юрі), «Мільйонер» , «Пазл» ), «Вгадай героя за портретом» та інші інтерактивні онлайн-завдання. Учні згадали  українських героїв, які прославили нашу країну на весь світ. Під час роботи в групах діти обмірковували цікаве і водночас складне питання: «За що б ви подякували Тарасу Шевченку?» Кульмінаційним моментом, який нікого не залишив байдужим, став відеоролик про відомих українців різних епох, починаючи від Володимира Великого і закінчуючи символом незламності українського народу - Надією Савченко. Відео супроводжувала пісня гурту «Океан  Ельзи», яка пробуджувала патріотичні почуття. Оплесками гостей супроводжувалися фінальні слова Тетяни Анатоліївни, які звучали, звісно, англійською мовою : «Ці люди прославляли нашу Батьківщину в різні часи, у різних галузях. Вони довели, що Україна - велична держава, якій є ким і чим пишатися. І сьогодні на Сході незалежність, єдність і самобутність країни захищають наші з вами земляки».

Учителі Олефірова С.А. та Маслюкова В.В. А організували та провели позакласний захід English Speaking Show «Ukraine-Britain:Sharing the Same Values». Неймовірна атмосфера, яка була створена організаторами та учасниками конкурсу, незабутні враження від мандрів Україною та Великобританією дали можливість присутнім відчути колорит національностей та красу дивовижних пейзажів двох країн.

 

 

 

      Своє красномовство демонстрували учні 10-11 класів. Незвичним був формат їх виступів. Учениці  10-А класу Пучніна Дарія та Веселова Тетяна підготували листи-звернення до України та Британії. Дмитро Липкан  (11-А клас) звернувся з листом-скаргою до Англійської мови, а Ліза Омельченко написала листа до Бога, в якому попросила миру для України.

        До уваги дітей були запропоновані відеофрагменти про визначні місця України та Великої Британії. Гості із задоволенням переглянули два відеоролики, в яких директор НВК Сопільняк Ю.М., учителі української мови Волкодав В.А. та Осадча Н.О., учителі англійської мови Олефірова С.А. та Маслюкова В.В. разом з учнями НВК декламували англомовні вірші «My heart`s in the Highlands» («В горах моє серце») by Robert Burns та «England»(«Англія») by George Gordon Byron. Також учні  брали участь у вікторині  FunQuiz та продемонструвати свої гарні знання з теми заходу. Свої творчі здібності та креативне мислення також показали гості під час спілкування із глядачами. Вони повинні були пригадати слова-асоціації англійською мовою, пов'язані з Україною.

        По закінченні свята учасники та гості заспівали символічну пісню: «We Are the World!We Are the children!»

      Проведені уроки та захід отримали високу оцінку від слухачів курсів підвищення кваліфікації КЗ «КОІППО імені В.Сухомлинського». Своє враження висловив і волонтер Філіпп, який відмітив, що у його рідній країні подібний захід,  показові уроки провести дуже складно. Коса І.Т. та Задубняк Ю.А. відмітили глибоку методичну підготовку, майстерність, справжній професіоналізм учителів НВК.

Сорокіна Г.Д.,

заступник директора НВК  з НВР 

 

 

 

 

Категория: НВК №2 | Просмотров: 438 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz