Четвер, 25.04.2024, 05:16
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Березень » 31 » Засідання круглого столу
11:42
Засідання круглого столу

Засідання  круглого столу  на  тему: "Яскраві сторінки історії 25-річного поступу модернізації освіти  міста на шляху реформаторських змін в державі. Удосконалення навчально-виховного процесу за принципом: від обдарованого вчителя до обдарованого учня" в  рамках  проведення    Тижня молодого вчителя 

   

     Доброю  традицією освітян є щорічне проведення у  березні Тижня молодого вчителя. В рамках цього Тижня працівниками методичного кабінету відділу освіти та педагогічними працівниками навчальних закладів міста було проведено круглий стіл з проблеми: «Яскраві сторінки історії 25-річного поступу модернізації освіти  міста на шляху реформаторських змін в державі. Удосконалення навчально-виховного процесу за принципом: від обдарованого вчителя до обдарованого учня»

   «Відкрити у кожній людині творця, поставити її на шлях самобутньо-творчої, інтелектуально-повнокровної праці – це  завдання стає нині першочерговим у практичній роботі школи», - стверджував   В.О.Сухомлинський.

      «Немає потреби переконувати когось у тому, що добре організована підготовка фахівців – найважливіше завдання кожної держави.

        Благодатна  натхненна праця вчителів  має неоціненне значення  для нашого народу, для нашої молодої  держави. ЇЇ сьогодення і майбутнє, перспективи державотворення, розвитку її економіки , науки  і культури великою  мірою залежать від освіченості, свідомості прийдешніх поколінь громадян незалежної  України.  Виховання  цих громадян, формування в них глибоких і міцних знань, прищеплення високої культури та  суспільної активності є патріотичним і суспільним обов’язком всіх освітян»,- зазначила  завідуюча  методичним кабінетом Ліпінська О.Г.

  Звичайно хотілося б, щоб  освіта   справді стала пріоритетною  галуззю в молодій Українській державі, а соціальні  проблеми  педагогічних працівників  вирішувались справедливо. Сьогодні  наша країна переживає  можливо найскладніший  період свого становлення. І   до нас, освітян,  суспільство ставить  високі вимоги по навчанню і вихованню підростаючого покоління. 
    Але попри всі негаразди і труднощі  щодня гостинно відкриваються двері наших закладів освіти  і люблячі, творчі, досвідчені і молоді мудрі  педагоги    ведуть дітлахів і підлітків  у прекрасну  та безмежну  Країну знань.
     Сучасна доба ставить нові вимоги до вчителя. Суспільству потрібен вчитель-професіонал з високою науково-теоретичною, методичною, психолого-педагогічною, теоретичною і практичною підготовкою, здатний до безперервного навчання, творчості і постійного самовдосконалення. Тому в сучасних умовах модернізаційних змін в освітньому просторі всіх рівнів важливого значення набуває підвищення ефективності методичної роботи, яка має ґрунтуватися на досягненнях психолого-педагогічної науки, перспективного педагогічного досвіду і бути спрямованою на підвищення фахової майстерності педагогічних працівників, на розвиток творчого потенціалу кожного вчителя.
   Від того, як пройдуть перші роки вчителя-початківця, залежить стабільність педагогічних кадрів, їх якісний склад, результативність навчально-виховного процесу в школі. Тому   міський методичний  кабінет відділу освіти виконавчого комітету Знам’янської міської  ради  одним з пріоритетних напрямів методичної роботи з педагогічними кадрами  визначив становлення молодого вчителя. 
Щороку освітянська  сім’я нашого міста  поповнюється  молодими  фахівцями. 

     «Школа сьогодні відчуває потребу у вчителеві, який постійно прагне до творчого пошуку, має навички дослідної, експериментальної діяльності, вивчення, узагальнення, впровадження перспективного досвіду, високий рівень інформаційної культури, вміє інтерпретувати новий зміст освіти в методику навчання і виховання, здійснювати аналіз результатів творчої діяльності як своєї власної, так і педагогічного та учнівських колективів» наголосила в своєму виступі  на тему «Від  творчого  вчителя до обдарованого учня» Шемчук Н.М., методист по роботі з педагогічними кадрами відділу освіти.

     Робота з молодими вчителями в закладах освіти   міста  є системною, але  кожен заклад має свою специфіку. При організації роботи з молодими вчителями  всі ЗНЗ враховували такі принципові вимоги: правильне визначення змісту роботи, перспективи зростання майстерності педагога, врахування його позитивних особистісних  якостей, що забезпечує підвищення результативності  навчально-виховної роботи.
        Давайте завжди пам’ятати, що  батьки нам довіряють найдорожче, найцінніше – своїх дітей. Їхня  доля  і майбутнє нашої молодої держави у ваших руках.Кажуть, розумний вчитель намагається дати  добрі  знання, а мудрий – вибудовує  добрі стосунки з вихованцями, їхніми  батьками, педагогічним колективом. Особливо велика увага працівниками ММК приділена питанням організації стажування молодих спеціалістів. ММК цілеспрямовано здійснює управління, координацію даної ділянки роботи в навчальних закладах. 

Своїм  кращим досвідом роботи з молодими вчителями  поділилися деякі наші школи, зокрема:

 

 

    «Про формування молодого кадрового потенціалу як фундаменту забезпечення рівного доступу до якісної освіти» розповіла Кіріченко А. В., заступник  директора  Знам’янської ЗШ  школи  І-ІІІ ст. № 4  та Дубініна  С.Б., вчитель початкових класів цієї школи. 

 

 

 

 

 

 

 

   Досвідом роботи  на тему « Інноваційні  методи роботи  з молодими спеціалістами» поділилася заступник директора з навчально-виховної роботи ЗШ І-ІІІ ступенів № 3 Кубрак Олена Петрівна.

 

 

 

 

 

 

   

 

     В обговоренні питань порядку денного взяла участь  заступник  директора з навчально-виховної роботи НВК Сорокіна Г.Д.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

     З напутніми словами та  побажаннями до  молодих вчителів  звернулися   ветерани педагогічної праці: Семенков М.В. -  талановитий  вчитель, колишній директор школи, послідовник ідей В.О.Сухомлинського, колишній  начальник, заступник начальника  відділу освіти   та  Кравцова О.О. - вчителька української мови та літератури ЗШ І-ІІІ ступенів № 3, колишній заступник директора з навчально-виховної роботи,  які      віддали    школі  більше сорока  кращих років свого життя,  за плечима  яких багаторічний досвід роботи по  навчанню  і  вихованню  підростаючого покоління. 

Головним   арсеналом  вчителя  завжди  була  і є любов  до  дітей, до  своєї професії, до людей. Адже добро у світі починається з любові.

         «Мене цікавить вчитель,  який  любить дітей і свою професію, який здатен до  самореалізації і постійного самовдосконалення…Потрібен вчитель, який буде спрямований на співпрацю в педагогічному колективі, який, безумовно, знатиме свій предмет, а всьому  іншому ми  його навчимо», - говорив  видатний педагог сучасності В.Сухомлинський.

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

     Свої перші здобутки  на  педагогічній ниві продемонстрували молоді  вчителі: В.Шабанова, вчитель англійської мови ЗШ І-ІІІ ступенів № 6, показала  відеопрезентацію на тему «Використання  методу проектів на уроках англійської мови»; Я.Єлецька, вчитель географії та історії ЗШ І-ІІІ ступенів № 6, ознайомила присутніх з першими сходинками професійної майстерності на тему «Застосування інтерактивних технологій на уроках історії та географії»; Б.Желєзнов, вчитель історії та правознавства ЗШ І-ІІІ ступенів № 7,  поділився власним  баченням  проблем   реформування освіти. О.Григор′єва, вчитель початкових класів ЗШ І-ІІІ ступенів № 4, показала презентацію про практичне втілення  власної мрії  стати  вчителькою.

 

На згадку  про  цікавий  захід  – фото на пам’ять.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Методист методичного

кабінету відділу освіти

Н.Шемчук

 

 

 

 

Категория: Міськво | Просмотров: 428 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz