Середа, 24.04.2024, 14:28
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Березень » 10 » “ Ми тебе не забудем, Тарасе"
10:19
“ Ми тебе не забудем, Тарасе"

         “ Ми тебе не забудем, Тарасе"

                                                                
   Коли характеризується народ, то передовсім називають найталановитіших, найкращих його представників. Україна – це Шевченко. У ньому – наша історія, буття, наші болі і мрії. Служінню рідній Україні присвятив Тарас Шевченко своє полум’яне слово, щире серце, усе своє життя. І чи є ще в світі поет, який би з такою надзвичайною силою сказав:

Я так її, я так люблю
Мою Україну убогу,
Що прокляну святого бога,
За нею душу погублю...


Шевченко – універсальний. Маючи талант письменника, художника і співака, він піднісся до вершин людського духу, людської правди, людської любові . Немає такої події в нашій історії, де б він не був на місці. Він скрізь...Шевченко – сучасний завжди.

     На початку березня кожного року в нашому  дошкільному закладі ДНЗ № 5 «Калинонька» проходить День, присвячений великому сину українського народу - Т.Г.Шевченко. Шевченківський день  - це не просто свято, це обов'язок кожного з нас вшанувати пам'ять людини, ім'я якої пам'ятає увесь світ. Зміст такої роботи полягає в ознайомленні із його життєвим та творчим шляхом; формуванні почуття патріотизму, ставлення до рідної мови; вихованні морально-духовних цінностей дошкільників. Необхідно відзначити, що така робота сприяє всебічному розвитку дітей, розвиваючи у них не тільки мовлення, але і такі розумові здібності, як пам’ять, увага, мислення. Для того, щоб показати дітям якою милозвучною і мелодійною є наша українська мова, мова нашого Кобзаря, спонукаємо дітей вслухатися в її звучання.
      День  пам’яті Т.Г.Шевченко приготували вихователь Калашнікова Т.С. та муз керівник Чиженко Л.М.,вони запросили усі групи  дошкільного навчального закладу. Всі учасники і гості були вдягнені у вишиванки ,що створювало атмосферу національного колориту.   
      Були використані різні форми організації дитячої життєдіяльності: читання та слухання музичних творів ,були поставлені таночки на його мелодичні твори. Всі учасники – від наймолодших до старших –  з теплом і ніжністю у серці ,переглянули запропонований захід.

     Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Вивчаймо його, виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу.

Підготувала вихователь-методист Савкіна Н.М.

 

Категория: ЗДО №5 | Просмотров: 417 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz