Четвер, 18.04.2024, 21:49
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Лютий » 23 » Облаштування різновікових природничих центрів розвивального середовища в сучасному дошкільному закладі
15:01
Облаштування різновікових природничих центрів розвивального середовища в сучасному дошкільному закладі

Облаштування різновікових природничих центрів

розвивального середовища в сучасному дошкільному закладі

    Природа є джерелом перших цінних знань та радісних переживань дитини, які здебільшого запам’ятовуються їй на все життя. Найсприятливішим періодом для виховання гуманного ставлення до природи є дошкільне дитинство. Саме в цей період дитини формується цілісний образ світу, виникає бажання перевірити на власному досвіді ту чи іншу інформацію. Тож пошуково – дослідницька діяльність, догляд за рослинами й тваринами в живому  куточку групового приміщення викликають у дітей неабиякий інтерес.

    Щоб задовольнити допитливість дітей у пізнанні навколишнього світу,  педагоги нашого дошкільного закладу «Теремок» створили сприятливі умови та організували в закладі природниче розвивальне середовище. В кожній віковій групі красиво оформлені функціональні природничі осередки, які є окрасою групової кімнати.

    В  створених природничих центрах  для дошкільнят створені умови для ознайомлення з кімнатними рослинами, мешканцями «живого куточку», а також розміщені відповідні засоби для догляду за ними. Дошкільнята слідкують за метеорологічними явищами, а також за сезонними змінами в природі.

    Для дітей середнього та старшого дошкільного віку важливим чинником інтелектуального розвитку є їхня самостійна пошуково – дослідницька діяльність, адже діти за своєю природою -  дослідники.   Досліди, спостереження, відкриття проводяться у спеціально облаштованих міні – лабораторіях. Адже  пошуково – дослідницька діяльність допомагає діяти, мислити, вчитись робити висновки.

   Отже, використовуючи численні методи й прийоми для ознайомлення дошкільників зі світом природи, належно облаштовуючи розвивальні осередки в групі для самостійної пошуково – дослідницької діяльності дітей, педагоги ДНЗ №2 «Теремок» допомагають кожній дитині пізнати саму себе, зрозуміти, що все живе на планеті має час для існування, своє продовження у часі та певні особливості розвитку. Діти отримують початкові знання з біології, географії, метеорології, анатомії, екології. Крім цього, мають змогу усвідомити, що людина є не стороннім спостерігачем за природою, а її невід’ємною силою.

    Ми працюємо над новинками – дочекайтесь!!!

Категория: ЗДО №2 | Просмотров: 687 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz