Середа, 24.04.2024, 05:12
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Лютий » 22 » Герої не вмирають!
15:56
Герої не вмирають!

Герої не вмирають!

У життя є багато облич, є багато сторінок, кольорів та барв. Так і в нашої Батьківщини, з її історичним минулим, є радісні, а також трагічні фрагменти життя. Радіючи досягнутому й перемогам, ми не повинні забувати про те, якою ціною вони здобуті.

Саме у переддень Дня Героїв Небесно Сотні (20 лютого), коли земля батьків омивалася кривавими сльозами, коли ріка життя багатьох українців спинила свій плин, ми, патріоти, вірні доньки та сини України, учнівський та педагогічний колектив Знам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 вшановуємо тих, хто не шкодуючи власного життя боровся за волю, силу, соборність, єдність та майбутнє нашої держави, поклавши на вівтар слави своє майбутнє. Щодень ми згадуємо цих самовідданих борців, вдивляючись в їх обличчя й шануємо той подвиг, щораз переконуючись, що ми – нація єдина!

В рамках заходів з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні в закладі відбулася хвилина-реквієм «Ми шануємо Ваш подвиг, Герої!» (класні керівники 1-11 класів). Цього дня учні мали змогу пригадати про трагічні сторінки в історії українського народу, переглянувши інформацію «Небесна сотня», присвячену пам’яті загиблих та учасників Революції Гідності.

В рамках вшанування пам’яті учасників Євромайдану в закладі відбувся тематичний захід під назвою «Герої не вмирають», покликаний нагадати присутнім про те, якою ціною ми маємо мирне небо над головою багатьох українців нашої держави. Зі смутком, щемом у серцях та невимовним болем спиняємось на подіях сьогодення на Сході України та трагічних втратах, пов’язаних з даною територією.

Відкритий виховний захід, організований вчителем української мови та літератури Ніколаєнко І.Є. для учнів 5 - 11 класів, сприяв розкриттю особистості кожного учні. Діти мали змогу перегорнути трагічні сторінки історії нашого народу, згадавши Січових стрільців, Героїв Крут та полеглих Героїв Небесної Сотні. Учні декламували рядки, покликані тримати в пам’яті подвиг тих, хто відстоював нашу єдність, співали пісні (кер. Хрипта О.М.), вшановуючи пам’ять загиблих, переглянули відеоматеріал про історичне минуле та події Майдану, а також познайомилися з одним з тих, хто став частиною подій революції Гідності.

Окрему вдячність висловлюємо ГО «Майдан» у сприянні та організації зустрічі з учасником подій за утвердження свободи та гідності Сидоренком Андрієм Андрійовичем. Досить непростий життєвий шлях пройшов колишній учасник бойових дій на території інших держав (війна в Афганістані), отримання відбитку від подій на ЧАЕС, а в недалекому минулому ще й учасник подій на Майдані. Під час своєї промови Андрій Андрійович розповів присутнім про ті часи опору та протистояння, які призвели до непоправних втрат, згадавши славні імена наших загиблих земляків малої Батьківщини - Віктора Голікова, Дмитра Цуркана та Катерини Носкової. Звичайна людина в житті та борець за правду в душі, він спонукав присутніх до думки про те, що ми є господарями на своїй землі, вільними людьми, а тому повинні боронити її та не дозволяти зайдам панувати на її теренах.

Учні, схвильовані розповіддю гостя подякували йому, висловивши свою повагу й шану у віршованих рядках:

 

За подвиг Ваш і витримку ми вдячні!

Щоб доля лиш прихильною була.

За силу, мужність і жагу до волі,

Щоб Україна єдність здобула!

 

Здоров’я Вам міцного і наснаги,

Ріка життя щоб не спиняла плин,

Щоб сил життєвих Вам не бракувало,

Бо Ви є справжній України-неньки син.

 

Єднання й сили нашій Батьківщині

Іще на довгі й довгії роки.

Слава героям! Україні слава!

У вільнім просторі прямуймо до мети!

 

Сили! Енергії! Витримки!

Єдності! Волі! Слави! Перемоги!

 

Патріотичний дух витав навколо, жага життя на рідній та дорогій кожному з нас землі утверджувалася з кожним словом, що злітало з вуст виступаючих та ведучих. Та найпереконливішими були як завжди вигуки на честь Героїв нашої квітучої, багатої, талановитої, співучої, а головне – Єдиної та Соборної України!

Слава Нації! Україна понад усе!

 

Заступник директора з виховної роботи

Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 7

Попова Т.М.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 352 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz