Четвер, 25.04.2024, 09:37
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Лютий » 19 » “Казковий світ в дитячому садку”
10:56
“Казковий світ в дитячому садку”

                                    “Казковий світ в дитячому садку”                                                   

 З 15.02.16 по 19.02.16р  в ДНЗ № 5 «Калинонька» пройшов тиждень казки. За словами В. Сухомлинського, казка - це активна творчість ,яка охоплює всі сфери  духовного життя дитини, її розум ,почуття ,уяву ,волю .  Казка – найпопулярніший вид усної творчості серед дітей ,вона захоплює і полонить серце не тільки малюків ,а й дорослих . Важко  переоцінити значення казки у вихованні дітей. З дитячих літ казка чарує нас . Через неї  ми пізнаємо життя ,сутність людських стосунків ,моральні  чесноти,набуваємо норм доброї поведінки .   

                В нашому садочку  вихователі прикладають всі зусилля ,щоб у майбутньому бачити своїх вихованців розумними людьми з неабиякими інтелектуальними здібностями . Щоб кожна дитина могла з легкістю,без напруження сприймати і відтворювати інформацію так , як це робить будь-яка дитина ,опановуючи навколишній світ.  Наші вихователі  постійно шукають відповідь на головне питання – як навчати і виховувати так ,щоб усі без винятку накопичували тільки успіх?

                Тож педагоги в своїй роботі використовують різні види театрів . Ознайомлення дітей дошкільного віку з різними видами театрів дає змогу виявити розумові та творчі здібності дітей,пробуджує  їхній інтерес та активність ,бажання проявити себе в цікавій для них діяльності ,сприяє швидкому й надійному запам’ятовуванню матеріалу. Вони навчаються оптимістично ставитися до різних життєвих подій та до себе ,диференціювати серйозне й кумедне ,бачити суперечності ,помічати невідповідності. Під час театралізації у дітей формується вміння регулювати свою поведінку , змінювати дії,стримувати рухи.                      

                  Українські народні казки доступні дітям уже з раннього віку  як за умов родинного виховання ,так і в дошкільному закладі ,де діє гурток “В світі казки”. Слухаючи казки  ,які розповідають дорослі ,діти і самі прагнуть відтворювати їх в реальному житті і  складати їх. В кожній групі з даної теми проводились різні форми роботи : виготовлення книжечок  “ Казки придумані дітьми ”  , драматизації казок,інсценівки де  не обійшлось і без працьовитих і творчих рук батьків ,які допомагали створювати костюми , декорації  і безпосередньо приймали участь в спектаклях.                                                                                                                    

 

 

 

Підготувала вихователь - методист  Савкіна Н.М.

Категория: ЗДО №5 | Просмотров: 498 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz