П`ятниця, 19.04.2024, 04:54
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Лютий » 5 » Проведення педради в ДНЗ №8
10:25
Проведення педради в ДНЗ №8

Проведення педради в ДНЗ №8

    3 лютого 2016 року в ДНЗ №8 «Світлячок» була проведена тематична педрада у формі усного журналу на тему: «Дитячий садок і сім’я: аспекти взаємодії», на якій були розглянуті такі питання:
1. Організація співробітництва з батьками (Доповідь завідувача за підсумками тематичного вивчення);
2. Тестування педагогів «Чи комунікабельний педагог з батьками?»
3. Залучення батьків до життя групи як засіб створення додаткових можливостей для всіх учасників освітнього процесу (з досвіду роботи вихователя-методиста Бєлугіної Ю.В.)
4. «Скринька педагогічних знахідок» (розв’язання педагогічних ситуацій, представлення кращих форм співпраці з батьками);
5. «Сторінка мудрих думок». Створення «Дерева мудрості» (вислови відомих людей про сім’ю і виховання);
6. Звіт вихователів, що атестуються в 2015 – 2016 н.р. про хід виконання атестаційних заходів;
З метою налаштування педколективу на плідну і творчу роботу, створення ситуації емоційного комфорту педагогам було запропоновано веселу розминку «Пошук скарбів».
     По-першому питанню з доповіддю виступила завідувач ДНЗ №8 Клименко С.Г., яка довела до відома педагогів результати тематичного вивчення питання організації співробітництва з батьками в ДНЗ. За результатами довідки робота з даного питання в закладі ведеться на високому рівні, педагогами використовуються різноманітні форми співпраці з батьками, як от: нетрадиційні батьківські збори, «Батьківські посиденьки», проводяться тренінги, майстер-класи для батьків, випускаються газети «Здоров’ятко», «Виховуємо маленького громадянина», «До джерел духовності», «Порадники для батьків», буклети, батьки залучаються до участі у виставках, конкурсах «Слава праці і землі рідній за врожаї наші гідні», «Зимова казка» (зимова  екібана) та ін., родинних та спортивних свят, Фестиваля творчості, проводяться анкетування батьків, виготовляються родинні газети, дерева, герби сімей, ведеться «Альбом добрих справ», висвітлюється робота груп у вигляді фотостендів, проводяться засідання в Школі турботливих мам і татусів  «Берегиня», в консультпункті «Сім’я» та ін. форми роботи.
     Під час тестування на тему: «Чи комунікабельний педагог з батьками», педагоги отримали можливість оцінити рівень своєї комунікабельності з батьками, вміння бути толерантними, знайти з батьками «спільну мову», дати необхідну пораду, уникнути конфліктів.
Питання «Залучення батьків до життя групи як засіб створення додаткових можливостей для всіх учасників освітнього процесу» розкрила вихователь-методист Бєлугіна Ю.В., яка ознайомила присутніх з досвідом своєї роботи з цього питання, з ефективними, нетрадиційними формами співпраці з батьками.
Наступним питанням педради педагогам була запропонована ділова гра «Скринька педагогічних знахідок», в процесі якої педагоги поділилися однією із своїх «знахідок» в області організації взаємодії з батьками, розв’язали кілька педагогічних ситуацій.
    Цікавою та повчальною для педагогів була «Сторінка мудрих думок», під час якої вони створювали «Дерево мудрості», розміщуючи на ньому підготовлені заздалегідь висловлювання відомих педагогів, відомих людей про сім’ю і виховання.
   Також під час педради присутні заслухали звіт педагогів, що атестуються в ДНЗ в 2015 – 2016 н.р. про хід виконання атестаційних заходів, були представлені дидактичні матеріали, надбання, творчі здобутки педагогів, що атестуються.

 

 

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 2018 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz