П`ятниця, 19.04.2024, 15:48
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2016 » Січень » 22 » День соборності України
16:04
День соборності України

                                                 День соборності України                                    
     22 січня  наша країна відзначає чергову річницю з дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки  та Західноукраїнської Народної Республіки. Це був один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Високий принцип соборності своїх земель – найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація, адже це неодмінна умова її розвитку й процвітання. Соборність передбачає також духовну консолідацію всього населення країни, єдність її громадян, незалежно від їхньої національності. Нарешті, соборність невіддільна від досягнення державності, забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, побудови процвітаючої демократичної національної держави.
    Ідея єдності українських земель – соборності України – сягає у глибину віків та бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві, а її філософське коріння сягає часів Візантії. Протягом віків практичним втіленням ідеї соборності займались українські гетьмани Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик. У ХVІІІ – на початку ХХ ст., коли українські землі були поділені між сусідніми державами, для боротьби за свої національні інтереси Україні була вкрай важливою територіальна єдність.
На жаль, в силу багатьох як об’єктивних, так і суб’єктивних обставин Українська Народна Республіка зазнала невдач. Незважаючи на це, день 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності України.
     З метою виховання в учнів любові до Батьківщини, українського народу, державної мови, розуміння того, що від сумлінної праці й навчання кожного, від усвідомлення себе часткою українського народу залежить майбутнє і сучасне нашої держави, формування  обов'язку -  берегти і зміцнювати рідну державу, ніколи не забувати про сумний досвід минулого, з оптимізмом дивитись у майбутнє, у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3  було проведено комплекс заходів з нагоди цієї визначної події нашої історії, а саме: радіолінійка «Соборна Україна – єдина і неділима» (1-11 класи);
     Єдиний урок «Україна незалежна, соборна, неподільна» (1-11 класи); тематичний інформаційний стенд  «Соборність України»; інформаційні хвилинки та конкурс малюнків «Я славлю рідну Україну» (1-4 класи); усні журнали «Що таке Соборність України» (5-6 класи), «Україна єдина» (8-Б клас); тематичні години спілкування «Стою струнко й урочисто, коли звучить Гімн моєї держави» (1-4 класи), «День Соборності» (6-А клас), «Моя земля – земля моїх предків» (7-В клас), ), «Ми - нація єдина» (8-Г клас); історична подорож «Соборна Україна – навіки єдина» (7–8 класи); урок історичної дати  «Україна незалежна, соборна, неподільна»  (9-А, 9-В класи); конкурс презентацій «Україна – єдина країна» (10-ті); перегляд документального фільму «Передзвін української Соборності» (11-ті класи). Заходи підготували та провели заступник директора з виховної роботи Москаленко Л.І., педагог-організатор Печонкіна М.А., вчителі історії Білокамінська Т.І., Бевз Л.В., бібліотекарі Богдан С.А., Безай В.В., класні керівники 1-11 класів. 
    Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви на вівтар незалежності, соборності, державності.
     Сердечно бажаємо всім добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!
                                                        Велична і свята, моя ти, Україно!
                                                        Лише за тебе Бога нам молить,
                                                        Нам берегти тебе, Соборну і єдину
                                                        І нам твою історію творить!..

 

 

Категория: НВК №3 | Просмотров: 308 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz