Субота, 20.04.2024, 08:05
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Грудень » 10 » 150-річчя від дня народження Митрополита Андрія Шептицького
10:58
150-річчя від дня народження Митрополита Андрія Шептицького

         7 грудня поточного року начально-виховний комплекс приймав незвичайних гостей. До учнів 9-11 класів завітали представники української греко-католицької церкви священик отець Іван Проць  і сестра Софія Дереш. Цей візит мав просвітницький характер і був пов’язаний з непересічною постаттю української історії, «українським Мойсеєм», Митрополитом Андреєм Шептицьким, 150-річчя від дня народження якого відзначається цього року в Україні.
         Митрополит Андрей Шептицький упродовж 44 років очолював УГКЦ  та є відомим своєю невтомною діяльністю у різних напрямках. За часів свого перебування на престолі він заснував багато  навчальних закладів, де найталановитіша молодь могла вивчати не тільки теологію, а й історію, філософію та інші науки за методикою світових університетів. Видання за підтримки Митрополита Андрея книг, преси, публікації газет і журналів досягло практично європейського рівня, створювались музеї, здійснювалась робота по збереженню в музейних закладах старовинних шедеврів українського релігійного мистецтва. За його часів створювались і діяли численні фонди матеріальної підтримки для біднішого населення тощо.
        Учні  уважно дослухались до виступу сестри Софії, яка із великою повагою та любов’ю гортала для молоді сторінки біографії великого діяча української церкви. Після захоплюючої розповіді всі присутні переглянули фільм, присвячений Митрополиту Андрею Шептицькому.
         На столику посеред актової зали горіла свічка біля портрету Митрополита і, вдивляючись у риси його обличчя, думалось про те, що саме такі особистості, які народжуються один раз на століття, мають послуговувати нам прикладом відданості своєму народові і ми так потребуємо їх  поруч у важкі для нас та країни часи.
Боже! Бережи Україну!
         

 

Категория: НВК №2 | Просмотров: 328 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz