П`ятниця, 29.03.2024, 14:45
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Листопад » 20 » Тиждень «Профілактики виникнення шкідливих звичок»
16:03
Тиждень «Профілактики виникнення шкідливих звичок»

Тиждень «Профілактики виникнення шкідливих звичок»


    В Україні спостерігається тенденція до збільшення проявів негативної поведінки серед дітей та молоді. За ряду несприятливих соціокультурних умов дитяче та підліткове середовище спрямоване на прилучення до нікотину, алкоголю, різноманітних наркотиків, на ранні сексуальні зв’язки, що різко погіршує стан фізичного і психологічного здоров'я.
    Тому, на жаль, не все так добре, оскільки треба враховувати цей факт, що більшість молодих людей все таки обирають хибний шлях, який іде в сторону протилежну здоров'ю.
    Тому, краще завчасно передбачити проблему і вжити необхідних профілактичних заходів, ніж виправляти і корегувати її наслідки. І що найголовніше, так це те, що профілактичну роботу з дітьми слід починати не з 7-8 класів, а набагато раніше – з молодшої школи, де йде формування цінностей, закладання морально-етичних засад.
    Проблема здоров'я належить до глобальних проблем, вирішення яких зумовлює факт подальшого розвитку нашої держави. Саме тому з 16 по 20 листопада в Знам'янській ЗШ І-ІІІст.№7 проходив тиждень профілактики виникнення шкідливих звичок.
    В рамках тижня 16 листопада учні разом із психологом школи Мухіною А.О. мали змогу оформити та заповнити скриньку шкідливих звичок.
    17 листопада за участю психолога та педагога-організатора відбулася вікторина «Що?Як?Чому?» між командами 5-8 класів, на якій учні поповнювали свої знання з тем: «Хвороби, що передаються повітряним шляхом. Хвороби, що передаються статевим шляхом. Тютюнопаління. Алкогольна залежність. Наркозалежність.»
    За участю психолога 18 листопада учні школи мали змогу переглянути відео-презентації та мультфільми з теми: «Формування звички здорового способу життя».
    19 листопада для учнів 8-11 класів була проведена бесіда за участю соціальної служби та завідувача акушерсько-гінекологічного відділення Знам'янської ЦРЛ Пугача В.Г. на тему: «Репродуктивне здоров'я молоді». Лікар розповів учням школи про попередження хвороб котрі передаються статевим шляхом, збереження репродуктивного здоров'я хлопців та дівчат. Учні мали змогу отримати відповіді на свої запитання.
    Для учнів початкових класів 20 листопада психологом та медичною сестрою школи була проведена виховна година щодо здорового способу життя: «Гігієна тіла та одягу».
    В рамках тижня «Профілактика виникнення шкідливих звичок» метою психолога школи було донести до учнів, що здоров'я та здоровий спосіб життя – це найголовніший скарб в житті дитини, який берегти треба з молоду.
Практичний психолог Мухіна А.О.

 

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 463 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz