Вівторок, 16.04.2024, 15:11
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Жовтень » 29 » Зустріч учнів із воїнами-учасниками АТО
21:26
Зустріч учнів із воїнами-учасниками АТО

Зустріч учнів із воїнами-учасниками АТО.


    У відповідності до виконання Указу Президента України «Про Стратегію національно-патріотичного виховання  дітей  та молоді на 2016-2020 роки в закладах освіти м. Знам’янка проходять національно-патріотичні заходи. Теплого жовтневого ранку, як і завжди, Знам’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 привітно відчинила двері вихованцям закладу, вчителям, персоналу, а головне – почесним гостям – воїнам-учасникам АТО, які є одними з десятків тисяч патріотів нашої держави, що знаходяться на Сході країни, на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України.
    Ця зустріч є не випадковою, адже саме цього осіннього місяця Україна відзначає низку пам’ятних дат, серед яких і День Захисника України та День визволення України від фашистських загарбників. Саме з метою виховання в учнів патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників, утвердження в свідомості і почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України у закладі організували зустріч учнів із воїнами, учасниками АТО.
 Один із запрошених гостей - працівник закладу, а нині -  учасник бойових дій на Сході України, Наводничий Володимир Вікторович, залишив яскравий слід у свідомості кожного із присутніх, розповідаючи учням про  перебування  у найгарячіших точках АТО (станиця Луганська). 
Не менш зворушливою, а головне наочно-трагічною (бойове поранення бійця та його обмеженість у русі) виявилася зустріч з Осиповим Олександром, побратимом та бойовим товаришем загиблого учасника АТО, земляка  та героя  Віктора Голого, що віддав життя за незалежність України.
Запрошені гості - люди сильної волі, міцного характеру, справжні патріоти України. З глибоким сумом та болем в очах бійці ділилися з учнями спогадами, розповідали школярам, що пережили за час, проведений в зоні АТО. Чоловіки своїм прикладом показали, що не тільки словами можна любити свою Батьківщину, але і вчинками доводити це. Відповідаючи на численні запитання учнів, запрошені воїни намагалися у доступній формі розповісти школярам про життя на війні, про те, як боронилися і наступали, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, і про все те, що цікавило дітей. Говорили про військові будні зі сльозами на очах, а в класі панувала тиша… Досить схвильовано, зворушені почутим, присутні слухали аудіозапис пісні, записаної одним з бійців АТО.
Наприкінці зустрічі учні щиро подякували Захисникам за те, що вони,  не шкодуючи власного життя, захищають мир та спокій українців, боронять рідну землю від нападників. Учні вручили Наводничому В.В. кошти на придбання теплого одягу й листи, які були написані учнями школи в рамках акції «Напиши листа захиснику України», з проханням доставити їх військовослужбовцям ЗС України, які перебувають в зоні АТО. 
Запрошені учасники заходу почули від педагогічного колективу та учнівської молоді щирі слова подяки й шани. Події останніх місяців у котрий раз довели, що український народ неможливо подолати. Вони тільки об’єднали нас, збудили в кожного з нас почуття щирого й глибокого патріотизму, дали змогу проявити себе безкорисливими, щедрими, готовими на все заради незалежності та кращого майбутнього нашої держави.
Завершилася зустріч із захисниками фотографією на пам`ять, а невдовзі після від’їзду Наводничого В.В. в зону АТО учні та педагогічний колектив отримали щирі слова подяки від бійців, під час телефонної розмови з командиром, за підтримку їх листами, малюнками та оберегами, створеними учнями власноруч, адже ця підтримка для воїнів виявилася і є надзвичайно важливою.
Такі уроки мужності назавжди залишиться у пам’яті учнів та стануть справжніми уроками життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Категория: Міськво | Просмотров: 515 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz