Субота, 20.04.2024, 04:45
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Жовтень » 19 » Тиждень початкових класів у ЗОШ №1
10:04
Тиждень початкових класів у ЗОШ №1

Тиждень початкових класів в Знам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ
ступенів №1 ім. Т.Г.Шевченка

В період з 12 по 16 жовтня 2015 року в школі проходив тиждень початкових класів «Ми – нова надія України». Головна мета тижня – формувати патріотичні почуття молодших школярів, виховувати любов та повагу до Батьківщини, родини, української мови, розвивати поважне ставлення до історії та культури нашого народу.
Тиждень розпочався святковою лінійкою та виставкою малюнків «З Україною в серці». Серед учнів та вчителів пройшов флеш-моб «Одягни вишиванку». Діти з великою гордістю демонстрували свої вишиванки, українські віночки. Малята гордо і виразно декламували вірші про Україну. А виставочний стенд вражає глядачів прекрасними малюнками про рідний край. На лінійці було оголошено про старт доброчинної акції «Привітай бійця». Вкотре малята будуть писати листи до воїнів, малювати для них малюнки, робити обереги. Діти свято вірять, що їхні подарунки підтримують наших бійців, додають їм сили і наснаги.
Традиційно розпочата мала шкільна олімпіада серед учнів 4-х класів. 12 жовтня відбувся І тур – олімпіада з української мови.
У 2-Б класі діти і вчитель Євтешевська-Біляєва С.О. підготували і запросили 13 жовтня гостей на годину спілкування «Життя людини починається з родини». Всі присутні були зворушені любов’ю і ніжністю, з якими діти розповідали про своїх батьків. Світлана Олександрівна підготувала багато цікавих конкурсів. Зворушливо звучали пісні і вірші про родину, Україну.
Вчитель 1 класу Гончаренко Л.О. разом зі своїми малятами мандрували до Країни Математики. Веселі казкові лісові мешканці підготували для діток багато цікавих завдань. Учні мандрували лісовими стежками, розв’язували приклади, творчо працювали у парах та разом.

Учні початкових класів приємно здивували творчими роботами «Світ моїх захоплень». І нічого, що трішки допомагали батьки, адже ми -  одна команда! Зате роботи вийшли пречудові!
15 жовтня у школі пройшло запальне свято «Козацькі забави» серед учнів 3-4 класів, які організували і провели вчителі Воротинська Т.І. і Ліннік Т.В.
Проведення козацьких забав не випадково припало на 15 жовтня, адже 14 жовтня у День Пресвятої Богородиці уславлюється чоловіча мужність, сила духу і відвага. І саме ці якості слід виховувати в учнів, щоб зберегти в майбутньому справжній козацький дух.
У рамках заходу пройшли виступи куренів «Дзвіночок», «Берегиня», «Козацька шабля», які продемонстрували козацьку завзятість та хист. Серед команд проводилися цікаві естафети: «Як козаки картоплю саджали», «Як кашу варили», «Переправа через річку», «Веселий гопачок»…
Переміг курінь «Козацька шабля», друге місце посіла команда «Дзвіночок», третє зайняв курінь «Берегиня». Святкових захід супроводжувався веселим і запальним фольклором.
А у коридорах школи дітей зустріли яскраві та пізнавальні стіннівки «Козацькому роду нема переводу». Славно попрацювали учні початкових класів та їхні батьки! Було дуже цікаво читати про історію, традиції, цікаві факти з козацької минувшини. А щоб закріпити свої знання, учням пропонувалися кросворди та ребуси, вікторини та логічні вправи.
Сьогодні наші учні перегорнули ще одну із сторінок нашого славного минулого, ближче познайомилися із життям та побутом українських козаків.
Останній день нашого тижня було розпочато конкурсом віршів Т.Г.Шевченка. Учні вдало підібрали твори, вкладали всю душу, коли читали вірші. Членам журі дуже нелегко було визначити призові місця.
Вдалим продовженням уславдення Великого Кобзаря був урок – проект з позакласного читання у 4-Б класі. Учні разом із вчителем Нікітіною Г.П. провели пошукову роботу, досліджували невідомі факти з життя поета. Учні презентували найвідоміші картини Т.Г.Шевченка, пісні на його слова, а одну з них («Зацвіла в долині») виконали самі. Цікаво було дивитися відеоролики відзняті в нашій школі. І приємно, що наші школярі знають і біографію, і вірші і пісні Тараса Григоровича.
А у 2-А класі пройшов урок мужності. Учні під керівництвом вчителя Сірук О.П. мандрували стежками козацького минулого та переплітали їх з сьогоденням. Читали вірші про козаків, розповідали про воїнів-героїв АТО, зверталися з молитвою до Пресвятої Богородиці і щиро просили її допомоги і захисту для України. Але ж діти є діти! Як же обійтись без веселих конкурсів, пісень, вікторин? Малята із задоволенням брали участь в них. Наприкінці уроку мужності всі учні дали клятву служити своєму народу і рідній Батьківщині.
Ось так у нашій школі пройшов тиждень початкових класів. Ми, вчителі, маємо надію, що наші діти стануть нашою окрасою, стануть справжніми патріотами своєї Вітчизни.    

 

Категория: ЗШ №1 | Просмотров: 398 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz