П`ятниця, 19.04.2024, 20:25
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Жовтень » 19


                   "Осіннє різнобарв’я очима дітей"


19  жовтня 2015 року в Центрі дитячої та юнацької творчості відбулася осіння ярмарка - розпродаж дитячих витворів мистецтва та різноманітних смаколиків та «Арт – сушка» дитячих малюнків. Суть «Сушки»  полягала в тому, що будь-яка дитина може повісити свої малюнки на мотузки за допомогою білизняних прищіпок. В обмін на свої малюнки можна було забрати будь-які інші. Свої роботи можна підписати, залишити на звороті координати для зв'язку або незвичайне послання її майбутньому володарю.
Концепція «Арт - сушки» заснована на ідеї відкритої щирої комунікації, де виставлення та обмін дитячими малюнками є приводом для розмови, знайомства за спільними інтересами, можливістю розповісти про себе та своє бачення світу через художнє мистецтво. Вільний формат  передбачає проведення «Сушки» на свіжому повітрі поза стінами закладу. Дуже приємно, що навіть сама осіння погода сприяла проведенню ярмарки подарувавши дуже теплу, лагідну та сонячну погоду. А відкритість для всіх дітей  та будь-який рівень художньої підготовки  зруйнували кордони та відкинули умовності , лишаючи єдину важливу основу для істинної відкритої комунікації, – пристрасть до пізнання прекрасного у світі.
Організаторам заходу виступили  методичне об’єднання декоративно-ужиткового відділу закладу зокрема голова МО Цатурян С.В. та культорганізатор Фрайнд О.В. в заході мали змогу прийняти участь всі вихованці закладу та діти міста. Під час заходу також відбувалися осінні ігри, естафети та розваги для всіх присутніх. Осінн ... Читати далі »

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 362 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

    У морі барвистих квітів
    Лунає симфонія дня.
    Вступили в ліцей нові учні
    І стали на вічну дорогу знання.


    Кінець святкового тижня ознаменувався в НВК  ще одними урочистостями. 16 жовтня учні 10-А і 10-Б класу  стали повноправними ліцеїстами. Важливим завданням ліцею є всебічний розвиток особистості кожного ліцеїста, підготовка його до самостійного життя в умовах сьогодення, формування справжнього громадянина України. З кожним роком наш ліцей прославляють все більше талановитих, розумних, інтелігентних, обдарованих учнів. Цього року їх лави поповнились ще понад 30-ма розумниками і розумницями.
     Новоспечених ліцеїстів привітали директор НВК Юрій Михайлович Сопільняк, тимчасово виконуюча обов’язки першого заступника міського голови Тетяна Анатоліївна Іваськів, звичайно ж класні керівники Давидова Тетяна Андріївна і Ніколаєва Ольга Валентинівна, а також представниця батьківської громадськості Світлана Хачатрян.
     Досягти вершин наукового олімпу нелегко, шлях до самовдосконалення найскладніший. Тому й досягають цих вершин кращі з кращих. Про перемоги в навчальному процесі ліцею розповіла заступник директора з навчально-методичної та наукової роботи Віра Павлівна Орищенко та налаштувала вихованців 10-х класів на нові перемоги та невпинну щоденну працю заради їх здобуття.
      За традицією, що склалася, ліцеїсти обох класів творчо та з гумором презентували себе під гаслом "Ось ми які…"
    ... Читати далі »

Категория: НВК №2 | Просмотров: 432 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

           Діти групи №5 "Золота рибка" ДНЗ №3 "Івушка" на занятті з математики вивчали цифру 8, її місце в цифровому ряду, повторили цифри від 1 до 7, ”сусідів” цифр, закріпили знання про плоскі геометричні фігури ,їх ознаки  під час перегляду навчального мультфільму, а весела фізкультхвилинка разом з мультяшними друзями додала гарного настрою та бажання працювати далі. Цікава наука-математика!

 

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 522 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

    
                                               
               Цього року вся Україна відзначала 14 жовтня  День захисника України, велике православне свято – Покрову Пресвятої Богородиці, а також свято українського козацтва. Наш навчальний заклад звичайно ж долучився до святкувань.
          Вихованці навчально-виховного комплексу взяли участь у різноманітних виховних заходах, які формували в їхніх душах повагу до захисників України всіх часів.
          Для учнів НВК працював інформаційний стенд під назвою "Козацькому роду-нема переводу".
          Бібліотека навчального закладу організувала проведення для дітей молодшого та середнього віку розважально-пізнавального турніру "Козацькому роду-нема переводу" (завідувачка бібліотекою Мостова Н.В.), години пізнання з елементами застосування медіа ресурсів "Горда слава козаків" ( бібліотекар Романова А.В.) та книжкової виставки «Енергія козацької відваги луною крізь століття долина».
Кабінет виховної роботи провів Єдиний радіоурок на тему  "Нове державне свято - День захисника України", організував покладання квітів захисникам України на військово-меморіальному кладовищі та до стели Слави НВК.
... Читати далі »

Категория: НВК №2 | Просмотров: 373 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

На варті добрих справ….
"Жодного  дня без доброї справи!" - цей ємкий за своїм змістом вислів став справжнім путівником у світ людяності, милосердя, щиросердності, добра та порядності. Саме з такою метою в Знам’янській ЗШ І-ІІІ ступенів № 7, яка, до речі, є громадсько-активною школою і плідно працює в цьому напрямку, 12 жовтня розпочато та продовжується реалізація запланованих заходів з нагоди святкування Дня Захисника Вітчизни, Дня Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.
Найпершими та досить ґрунтовними кроками стали заходи, спрямовані на утвердження сили, волі, слави, гідності та честі – випробування військово-патріотичного спрямування (12.10.2015 р. – вчитель Сидоренко В.В.). Учні закладу, як справжні нащадки козацького роду, виявилися вмілими та вправними у виконанні поставлених завдань. Наступним етапом святкових заходів (13.10.2015 та 15.10.2015) стала урочиста лінійка та спортивне свято "Козацькому роду нема переводу!", підготовлені та проведені вчителем фізкультури Сидоренком В.В. та вчителями початкових класів спільно з педагогом-організатором. Діти стали активними учасниками святкового марафону, вправними майстрами слова та таланту, який вони демонстрували у декламуванні віршів про козацьку волю й силу, а також під час виконання українського таночку (кер. О.Долинська)  та тематичних пісень на святковій лінійці (педагог-організатор Хрипта О.М.).
Досить неординарними і, як завжди, креативними виявилися учні під час презентації власних витворів мистецтва та творів-мініатюр "Духовні цінності України", змістом яких учні довели, що "Звання захисника - почесн ... Читати далі »

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 464 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

        Діти групи №5 "Золота рибка" ДНЗ №3 "Івушка" мріють стати першокласниками, тому на занятті з грамоти вчяться ділити слова на склади, проводити звуковий аналіз слів, читати.

 

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 362 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

       Самостійна будівельно-ігрова діяльність в старшій логопедичній групі №3 "Веселка" дошкільного навчального закладу №3 "Івушка" сприяє закріпленню набутих на заняттях умінь і навичок, вирішенню нових конструкційних завдань, що вимагають ініціативи та винахідливості. Якщо на заняттях діти оволодівають лише найтиповішими прийомами роботи, то у грі вони удосконалюють, перебудовують, доповнюють різними деталями одну й ту саму споруду протягом багатьох днів. Створені у грі конструкції можуть бути значно складнішими, ніж виготовлені на занятті. Під час гри найяскравіше виявляються індивідуальні особливості, інтереси, нахили, знання, уявлення дитини, вона самостійно обирає тему будови, придумує нові споруди, розв’язує конструкційні завдання.

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 394 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

В дошкільному навчальному закладі №3 "Івушка" діти старшої групи №5 "Золота рибка" вчяться поєднувати сюжетно-рольові ігри: вигадувати сценарій, розподіляти ролі та діяти відповідно. Під час таких ігор дошкільники дізнаються про професії, збагачується словниковий запас дітей, розвивається діалогічне мовлення.

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 619 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

"Зв’язок поколінь. Український воїн"
Міський краєзнавчий музей вкотре гостинно відкрив свої двері для відвідувачів. Гостями були учні 9-А класу ЗШ І-ІІІ ступенів №3 (класний керівник Петренко В. В.) та 9-В класу (класний керівник Пишна О. І.). Напередодні свята Дня захисника України вони завітали до музею, де поринули у світ захоплюючих історій про козацтво, Холодноярську республіку, де ще раз перегорнули сторінки Другої світової війни, а також з сумом в очах та щемом у серці слухали розповіді про воїнів-земляків, учасників АТО. Провідником сторінками минулої та сучасної історії був співробітник музею Моліс О. В.
Мужність, честь, сила, відвага були притаманні українським воїнам різних часів.

 

Категория: НВК №3 | Просмотров: 362 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

"Козацькому роду нема переводу"
"Козацькому роду нема переводу" - під таким гаслом до Дня українського козацтва 13 жовтня пройшли спортивно-інтелектуальні змагання між учнями 9-А класу (класний керівник Петренко В. В.) та учнями 9-В класу (класний керівник Пишна О. І.). Під час заходу учні мали змогу проявити і свою ерудицію, і кмітливість, і спритність.

 

Категория: НВК №3 | Просмотров: 311 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

"Козацька слава не вмре, не загине!"

15 жовтня 2015 року під такою назвою відбувся виховний захід в 11-А та 11-Б класах (кл. керівники - Грабовська С.О., Соломченко Г.В.). Мандруючи сторінками козацької слави, учні розповіли про козаків, які колись безкрайніми степами вітром літали, шаблями ворогів змітали, на чайках по Дніпру гуляли, в Стамбул завертали. Одинадцятикласники згадали величні постаті Байди, Петра Сагайдачного, гетьмана Богдана, грізного отамана Івана Сірка, їхню славу, яка не вмре і не поляже у віках.

Категория: НВК №3 | Просмотров: 357 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

13 жовтня 2015 р. були проведені шкільні спортивні змагання "Веселі козачата" серед учнів 3-х класів, присвячені Дню українського козацтва. Спортивні естафети нагадували забави, у яких кувалася мужність та сила наших славних предків.
За підсумками проведених естафет журі визначило місця:
І місце  – команда 3-В класу, класний керівник Зикова Н.О., вчитель фізкультури Самборський О.Б.
ІІ місце  -  команда 3-А класу, класний керівник Горб Л.В., вчитель фізкультури Романова В.В.
ІІІ місце  -  команда 3-Г класу, класний керівник Морозова Н.Л., вчитель фізкультури Хандусенко А.Г.

 

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 433 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

В групі "Ромашка" ДНЗ №7 "Козачок" продовжується робота над освітнім проектом "Україна-моя Батьківщина!" Як же можна говорити про Батьківщину, Україну-неньку і не згадати найкращого українця серед українців, славного поета, художника, патріота -  Т.Г.Шевченка. На занятті "Любий наш Кобзарю» вихователь Тимошенко С. В. вчила дітей любити Україну так як любив її Т. Шевченко, шанувати свій народ, бути гордими за те, що Т. Г. Шевченко – геній нашого українського народу.

Категория: ЗДО №7 | Просмотров: 315 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

       13 жовтня 2015 року у школі  відбувся традиційний  благодійний ярмарок домашньої випічки "Підтримай українську армію"  для допомоги військовослужбовцям, що несуть службу в зоні АТО. Захід пройшов під гаслом "Допоможи армії СЬОГОДНІ, щоб ЗАВТРА жити в мирній Україні!".
    Організаторами ярмарку виступили заступник директора з виховної роботи Л.І.Москаленко, педагог- організатор Печонкіна М.А. та органи учнівського самоврядування.
      Це була гарна можливість для учнів та їх батьків продемонструвати не тільки свої кулінарні здібності, а й любов до України. Учні мали змогу продати та придбати безліч домашніх ласощів.
       Найактивнішими учасниками ярмарку були класні колективи: 4-В (класний керівник Свириденко Н.О.), 5-А (класний керівник Григорєва Н.П.), 6-Б (класний керівник Стрілець В.В.), 7-Б (класний керівник Пироженко Л.І.), 8-В (класний керівник Піщікова О.Г.), 8-Г (класний керівник Василенко Н.В.).
      Зібрані кошти будуть передані на потреби захисників України (медикаменти, речі першої необхідності тощо).
    Пам’ятаймо, що на сході України іде велика битва, де наші брати, сини, батьки виборюють незалежність! Тож нехай маленький внесок кожного з нас сприятиме якнайшвидшому відновленню миру на нашій землі.

 

Категория: НВК №3 | Просмотров: 350 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

День захисника України
14 жовтня український народ  відзначає одне з найбільших народних свят Покрови Пресвятої Богородиці. Особливо шанували Покрову українські козаки. Вона була їхньою заступницею у далеких походах, її зображення завжди були на  хрестах, які носили козаки. Священною для кожного козака на Січі була Покровська церква, від порога якої січовики вирушали на захист рідної землі. Тому природно, що на свято Покрови припадає і День українського козацтва, а з 2014 року і День захисника України.
Героїчна традиція Запорізької Січі і сьогодні з нами, вона живить національну ідею і допомагає будувати достойне життя сучасної України.
Сьогодні нам усміхається лагідне сонце, яке посилає свої промені із синього неба, але не скрізь панує мир. Щоб на нашій землі знову запанував мир, щоб не було бажання у агресорів нищити мирний народ, плюндрувати землю необхідно міцно відстоювати свою Батьківщину, захищати рідну Україну.
Патріотизм виховується з юного віку. Саме виробленню навичок військових вмінь учнів Знам'янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 присвячене свято  "Виховуємо патріотів". Учасники військово-патріотичного гуртка "Сокіл" продемонстрували своє вміння виконувати стройові вправи зі зброєю, розбирати та складати АКМ, споряджувати магазин патронами, розміновувати, надавати першу допомогу, проходити смугу перешкод.
На святі були присутні гості: М.Головко, кандидат у депутати обласної ради, В.Мурга, головний спеціаліст відділу освіти, П.Криниця та Д.Аністратенко, кандидати у депутати міської ради.
Під час свята волонтери школи вручили родичам учасників АТО Олефіренків Сергія та Володимира, Полежая Валерія наколін ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 344 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

В ІІ молодшій групі "Сонечко" ДНЗ №7 "Козачок" граючись малюки не забувають і про навчання. Вихователі групи цікаво і доступно доносять дітям новий матеріал, та закріплюють уже знайомий.

Категория: ЗДО №7 | Просмотров: 420 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

Не забувають про навчання малюки ІІ молодшої групи «Сонечко» ДНЗ №7 «Козачок» і на занятті з малювання. Гарні кульки та листочки намальовані дітлахами вдало прикрашають групову кімнату та роздягальню і милують око як дітям так і дорослим.

Категория: ЗДО №7 | Просмотров: 387 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

Тиждень початкових класів в Знам’янській загальноосвітній школі І-ІІІ
ступенів №1 ім. Т.Г.Шевченка

В період з 12 по 16 жовтня 2015 року в школі проходив тиждень початкових класів «Ми – нова надія України». Головна мета тижня – формувати патріотичні почуття молодших школярів, виховувати любов та повагу до Батьківщини, родини, української мови, розвивати поважне ставлення до історії та культури нашого народу.
Тиждень розпочався святковою лінійкою та виставкою малюнків «З Україною в серці». Серед учнів та вчителів пройшов флеш-моб «Одягни вишиванку». Діти з великою гордістю демонстрували свої вишиванки, українські віночки. Малята гордо і виразно декламували вірші про Україну. А виставочний стенд вражає глядачів прекрасними малюнками про рідний край. На лінійці було оголошено про старт доброчинної акції «Привітай бійця». Вкотре малята будуть писати листи до воїнів, малювати для них малюнки, робити обереги. Діти свято вірять, що їхні подарунки підтримують наших бійців, додають їм сили і наснаги.
Традиційно розпочата мала шкільна олімпіада серед учнів 4-х класів. 12 жовтня відбувся І тур – олімпіада з української мови.
У 2-Б класі діти і вчитель Євтешевська-Біляєва С.О. підготували і запросили 13 жовтня гостей на годину спілкування «Життя людини починається з родини». Всі присутні були зворушені любов’ю і ніжністю, з якими діти розповідали про своїх батьків. Світлана Олександрівна підготувала багато цікавих конкурсів. Зворушливо звучали пісні і вірші про родину, Україну.
Вчитель 1 класу Гончаренко Л.О. разо ... Читати далі »

Категория: ЗШ №1 | Просмотров: 397 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

З настанням осені в ІІ молодшій групі "Сонечко" ДНЗ №7 "Козачок", з’явилися нові турботи: збирання врожаю та прибирання на майданчику. Музична гра "Ходить гарбуз по городу" сприяє закріпленню знань дітей про городні рослини, а дидактична гра "Чарівний мішечок" допомагає розпізнавати овочі і фрукти. Після цікавих та пізнавальних ігор діти залюбки допомагають прибирати майданчик.

Категория: ЗДО №7 | Просмотров: 636 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

Цікаво проходять заняття фізкультури в ІІ молодшій групі "Сонечко" ДНЗ №7 "Козачок". Вихователь Череп О.М. допомагає малюкам набратися сили і здоров’я на всю зиму під час занять, прогулянок, ранкової гімнастики. Ольга Миколаївна творчо підходить  до своєї роботи і малята залюбки виконують всі вправи та завдання поставлені перед ними.

Категория: ЗДО №7 | Просмотров: 551 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

                    "Хто не знає своєї історії –

не  має  майбутнього"


     В рамках Тижня національно – патріотичного виховання 13 жовтня у 4 – В класі (класний керівник -  Свириденко Н. О.) відбулася вікторина "Козацька слава". Під час заходу учні мали можливість доторкнутись до сторінок історії, згадати традиції та звичаї наших мужніх предків – козаків.
    Акція "Напиши лист захиснику України" допомогла школярам звернутись із словами подяки за мирне життя до сучасних  оборонців рідної Вітчизни.

 

Категория: НВК №3 | Просмотров: 341 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

Розвиток дрібної моторики рук (особливо різноманітні рухи пальчиків) в дошкільному навчальному закладі № 3 "Івушка" в І молодшій групі № 2 "Бджілка" дуже важливий саме з раннього дошкільного віку. Справа в тому, що в головному мозку людини центри, відповідальні за мову і рухи пальців рук, розташовані дуже близько. Стимулюючи дрібну моторику рук і активізуючи тим самим відповідні відділи мозку, ми активізуємо і сусідні зони, що відповідають за мову. Щоб зацікавити дитину і допомогти їй поповнити свій словниковий запас, оволодіти багатьма навичками і новою інформацією, потрібно перетворити навчання в гру. Для такого розвитку ми використовуємо дуже цікаві ігри з прищіпками.

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 458 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

 

Святкування Дня захисника України в ДНЗ №8 "Світлячок"


16 жовтня в ДНЗ №8 "Світлячок" (завідувач С.Клименко) відбулося свято, присвячене Дню захисника України. Цього року вперше ми святкуємо це свято 14 жовтня на Свято Покрови – Пресвятої Богородиці, заступниці і покровительки православного воїнства та козацтва.
До свята готувалися заздалегідь:  дітей старших груп знайомили з історією козацтва, життям, побутом, традиціями і звичаями козаків, на музичних заняттях вивчали українські пісні, народні таночки та ігри.
На свято до дітей старшої групи "КАЛИНКА" були запрошені батьки вихованців, які приймали участь в АТО: Лушпіган П.І. – інструктор з водіння та бойового озброєння 169 навчального центру сухопутних військ України та Токар І.В. – водій 406 окремої берегової охорони Військово-морських сил України. Також на свято прибули "козаки Запорізької Січі" козак Голота (вих. Ю. Бєлугіна) та козак Перебийніс (вих. Ю. Гетманенко). Ведучі свята "Ми нащадки козаків" В. Рогова та Л. Азімова, музкерівник Г. Паніна творчо підійшли до організації свята та влаштували справжнє театральне дійство з конкурсами, змаганнями, танцями, піснями та народними іграми. Діти із задоволенням співали пісні "Ми маленькі козачата", "Українські діти" та "Україно моя", танцювали українську полечку, долали смугу перешкод, "заряджали" гармату ядрами, годували татусі ... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 526 | Добавил: znamosvita | Дата: 19.10.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz