Середа, 24.04.2024, 05:10
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Вересень » 23 » 70-річчя закінчення Другої світової війни
08:19
70-річчя закінчення Другої світової війни

Вересень місяць – місяць пам'яті про початок та закінчення Другої світової війни. 2 вересня весь світ відзначає 70-річчя закінчення війни. В цю дату в 1945 році був підписаний Акт про повну капітуляцію Японії, згідно з яким останній агресор припинив військові дії і звільнив військовополонених і цивільних осіб, найжорстокіша в історії війна тривала рівно 6 років. Вона охопила три континенти і стала причиною трагічної загибелі більш ніж 65 мільйонів чоловік.

Відповідно до Акту військові дії з боку Японії припинялися негайно, всі японські збройні сили беззастережно капітулювали.

Всі японські цивільні, військові і морські офіційні особи зобов'язувалися коритися й виконувати вказівки та накази Верховного командування союзних держав. Йому ж підпорядковувалася влада імператора і уряду Японії з управління державою.

Тобто насправді День Перемоги варто було би святкувати саме 2 вересня - адже де-факто Друга Світова закінчилася саме в цей день.

Багато наших земляків встигли повоювати на Східному фронті. Символічний момент: від імені Радянського Союзу найбільшу в історії людства війну завершив українець - генерал-лейтенант Кузьма Дерев'янко, він прийняв участь у підписанні Акту про капітуляцію. Тож нам є чим пишатися і в цьому миротворчому аспекті.

Друга світова війна розпочалася 1 вересня 1939, коли гітлерівські війська вторглись до Польщі. У війні взяли участь 62 держави.

Учні та вчителі Знам'янської ЗШ І-ІІІ ступенів №4 відзначили закінчення Другої світової війни заходами, під час яких пригадали значний внесок українського народу, надзвичайні людські та економічні втрати.

В класах початкової школи пройшли години спілкування "Стежками війни", 1-Б клас, О.Безпала, "А нас могло і не бути", 2-Б клас, О.Григор'єва, "Квітка Перемоги", 3-А клас, С.Дубініна, "Шануймо пам'ять герої війни", 4-Б клас, О.Шульга, літературний вечір "Вічно в наших серцях", 3-Б клас, С.Лодатко.

В класах середньої школи відбулися години спілкування "Партизанський рух у роки Другої світової війни", 6-А клас, В.Кіріченко, "Вшануємо ветеранів Другої світової війни", 8-Б клас, О.Магда, урок пам'яті "Ніхто не забутий", 7-А клас,Л.Топчеєва, презентація дітей про родичів, які загинули під час Другої світової війни "Вони житимуть вічно", 5-А клас, М.Лядська.

Старші учні пригадали минулі події під час годин спілкування "Вічна пам'ять, шана героям!". 9 клас, А.Бевз, "Ніхто не забутий, ніщо не забуте", 10 клас, Я.Багно, усного журналу "Вони воювали за Батьківщину", 11 клас, С.Ковальчук.

Пам'ятаймо – щоб не повторялось!

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 388 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz