Вівторок, 16.04.2024, 23:21
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Вересень » 22 » День партизанської слави
13:41
День партизанської слави

22 вересня, у День партизанської слави з почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками. З перших днів війни розпочався опір окупантам. Створювалися і діяли підпільні партизанські органи, які вступали в нерівну битву з ворогом.

В прифронтовій зоні при кожному радянському райвідділі міліції з добровольців, патріотично налаштованих осіб непризовного віку, або таких, що з різних причин непридатні були до стройової військової служби, створювались так звані "винищувальні батальйони", які обороняли тил діючої армії від ворожих шпигунів та диверсантів, що масово засилались супротивником.

Свідомий збройний опір окупантам чинили громадяни України, які об'єднувались в партизанські загони і з'єднання, групи опору і підпільні організації. Мирне населення бойкотувало накази окупаційної влади, ухилялось від роботи, зривало відновлення підприємств тощо.

Партизанський рух виник і поширювався як глибоко народний. Самовіддана вірність Батьківщині, ненависть до ворога і сурова жага помсти перетворили мирних людей в легендарних героїв.

Головні удари партизани завдавали по комунікаціях противника, перешкоджаючи перекиданню військ та бойової техніки противника, виводили з ладу важливі об'єкти інфраструктури, знищували представників керівництва окупаційної влади, забезпечували ведення розвідки на стратегічну глибину.

В Знам'янській ЗШ І-ІІІ ступенів №4 пройшли виховні заходи з нагоди Дня Партизанської слави: перегляд презентації "Партизанськими стежками", круглий стіл "Роль партизанщини у визвольній боротьбі під час Другої світової війни", лекція "Міфи та правда про діяльність партизанських загонів в Україні", диспут Відмінність партизанського руху Західної України від Радянського партизанського руху", урок "Рух опору, його політична спрямованість і форми боротьби", відвідування ветеранів Великої вітчизняної війни та ветеранів праці, виготовлення плакатів "Партизанам присвячується", "Знам'янщина у роки війни".

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 384 | Добавил: znamosvita | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz