Четвер, 25.04.2024, 22:59
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Червень » 2 » 1 червня - Міжнародний день захисту дітей
10:27
1 червня - Міжнародний день захисту дітей

Якщо сьогодні природа подарувала теплий сонячний день, то стає радісно подвійно - тому що в перший день літа по всьому світові відзначається Міжнародний день дітей (International Children's Day). Це свято багатьом знайоме як Міжнародний день захисту дітей.

Міжнародний день дітей - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято в 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, в Женеві. Чому саме було обрано перше червня, Історія замовчує, але за однією з версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення "дитячої" конференції в Женеві.

Вперше це свято відзначалося в 1950 році в 51 країні світу. Цей день - нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного і психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці, як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства.

З 27 вересня 1991 року набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, які цю конвенцію підписали, вживають усіх заходів щодо забезпечення захисту прав дитини, зокрема на життя, свободу думки і релігії, тощо.

Міжнародний день захисту дітей відзначається в Україні з 1998 року. В Україні 1-го червня відбуваються різноманітні заходи, що підкреслюють увагу до дитячих прав і до формування гармонійно особистості (а ще школярі вирушали на пляжі, на береги річок і озер, і тим самим захищали себе від втоми, що накопилася за весь навчальний рік).

Не оминуло святкування Дня захисту дітей і знам'янських дітлахів, а саме 1 червня 2015 року відбулися святкові заходи для дітей. Розпочався день святковим парадом всіх дітей учбових навчальних закладів та позашкільного навчального закладу міста.

Вихованці центру дитячої та юнацької творчості привітали всіх дітлахів міста святковим концертом "Хай щастю дитини не буде кінця". В концертній програмі приймали участь вихованці хореографічного колективу сучасного танцю "Екстраверт"(керівник М.Стукаленко, К.Степанова), хореографічного колективу народного танцю "Любава"(керівник О.Долинська), колектив бального танцю "Перлина"(керівник Н.Залєвська), хореографічний колектив "Сузір'я"(керівник О.Андрєєва). Привітали всіх присутніх піснями вихованці вокально – хорових гуртків, а саме, М.Петренко, А.Масна, М. Пересадченко, (керівник Ж.Ніклонська) В.Коваленко, М.Нагаєць та вокальна група "Дзвіночки"(керівник Л.Реп'яшник).

Після концертної програми педагогами закладу було проведено ряд майстер-класів. Так К.Степанова та М.Стукаленко провели флешмоб для всіх бажаючих дітей. Л.Реп'яшник провела караоке для бажаючих продемонструвати свій голос. Педагогами Н.Любінською, Н.Леоновою,С. Кондратьєвою, Н.Філоненко та Ю.Випиналюк було проведено майстер-клас з декоративно-прикладного напрямку де діти мали змогу виготовити різноманітні вироби за власними вподобаннями. Приємним подарунком для всіх дітлахів присутніх на святі став "Аква-гриль" (майстрами стали С.Цатурян, Т.Чернобривець,О.Демченко, І.Колесник та Я.Конопліна працівники закладу).

У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків.

Впевнені, що об'єднавши зусилля, ми зробимо все, аби захистити наших дітей, уберегти їх від гіркоти розчарувань і зневіри. Закликаємо усіх щодня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього!

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 453 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz