Субота, 20.04.2024, 13:11
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Травень » 06

Його талант – це українське диво.
Його життя – це прикад для усіх
Сорок вистав – це професійна нива.
Густо засіяна щедротами душі.

Народився М.Л.Кропивницький 10 (22) травня 1840р. в селі Бежбайрак на Херсонщині (тепер Кропивницьке Кіровоградської області) в родині управителя поміщицького маєтку. Його дитинство було тяжким: з п'яти років хлопчик залишився без материнського догляду й ласки. Майбутній драматург і актор ріс серед чужих людей. Про свої дитячі поневіряння М.Л.Кропивницький докладно розповів в автобіографії, написаній уже на схилі віку.

Здібному від природи юнакові так і не пощастило здобути вищу освіту: він не зміг документально підтвердити свого дворянського походження.

Його захоплення театром розпочалось ще тоді, коли він був учнем повітової школи у місті Бобринці. Спробувавши свої сили в аматорських виставах, Марко Кропивницький уже ніколи не залишав теарту.

Протягом 1861-1871 років молодий Кропивницький працював канцеляристом, письмоводителем, секретарем у судових установах Бобринця та Єлисаверграда (тепер Кіровоград). Він уважно вивчав життя, читав твори прогресивних російських і українських письменників.

За п'ятдесят років творчої роботи М.Л.Кропивницький написав більше сорока драматичних творів різного жанру.

... Читати далі »

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 502 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 06.05.2015 | Комментарии (0)

Це саме ви колись на полі битви помирали,
Щоб нам жилося в мирі і на волі.
Тому ми щиро вас вітаємо зі святом,
Щоб ви були щасливі і здорові!

Швидко, мов весняні струмки, збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові люди. Але не старіє, не зникає пам'ять тих літ. Вона живе у спогадах бійця і в суворому монументі, як свідок грізних років і переможних боїв, пильно дивиться на нас в залах музеїв і зі сторінок книг, її мужню і величну, надійно оберігає народ, передаючи як святиню у спадщину поколінням.

Все менше й менше залишається учасників та свідків тих жахливих днів, тому дуже важливо не забувати їх, оточити увагою та турботою. Саме таке завдання ставить перед собою волонтерський загін "Поклик" Знам'янської ЗШ І-ІІІ ст. №6. В рамках акції "Зірка пам'яті" вони проводять цілий ряд заходів, спрямованих на організацію та надання посильної допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни. Протягом тривалого часу волонтери відвідували ветеранів та надавали їм допомогу: обрізання та побілка дерев, посадка городів, закупівля ліків та продуктів харчування, прибирання домівок та подвір'їв.

Цієї зими не стало ще одного учасника ВВВ – Щурова П.П. Це був останній ветеран, закріплений за нашою школою. Проте учасники волонтерського загону продовжують проводити значну дослідницько-пошукову роботу, збирають та узагальнюють спогади про події Великої Вітчизняної війни та її учасників, доповнюють теку з матеріалами переписки та воєнними піснями, вітають родичів загиблих ветеранів. Незабаром на базі школи планується створення музейної кімнати.

Учні мають бажання робити щось конкретне і корисне вже сьогодні, зараз і відчути результати своєї праці, своїх дій, відчути самоповагу. Адже це означає незрівнянно більше, ніж віддати ... Читати далі »

Категория: ЗШ №6 | Просмотров: 404 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 06.05.2015 | Комментарии (0)

Напередодні 70-ої річниці перемоги над нацизмом в Другій світовій війні, Дня пам'яті та примирення, Дня Перемоги в ЗШ І-ІІІ ступенів №7 вшановують героїчний подвиг тих, які не за наказом, а за покликом серця піднялися на жорстоку боротьбу і вистояли, тих, хто не дожив до наших днів, і тих, хто через усе життя несе біль від ран, від втрати бойових побатимів. З цією метою проводиться Тиждень пам'яті, в рамках якого проводяться години спілкування, бесіди, зустрічі, переглядаються кінофільми. Як завжди, активно працюють члени волотерського загону "Милосердя". В рамках акції "Зірка пам'яті" учні ЗШ І-ІІІ ступенів №7 підготували вітальні листівки для учасників Великої Вітчизняної війни та членів сімей загиблих (померлих) воїнів.

Категория: ЗШ №7 | Просмотров: 320 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 06.05.2015 | Комментарии (0)

Педагогічний та учнівський колективи Знам'янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Т.Г.Шевченка активно долучилися до виконання заходів в рамках обласної програми "Зірка пам'яті".

Так, учні 5-11 класів відвідали закріплених за ними ветеранів Великої Вітчизняної війни, запропонували їм посильну допомогу.

Протягом березня-квітня класні керівники, учителі української та світової літератури, викладачі історії та правознавства щотижня проводили інформаційні хвилинки "До 70-річчя Великої Перемоги".

Педагог-організатор разом з членами учнівського парламенту переглядали відеофільми із циклу "Як це було".

Шкільний бібліотекар провела в 5-9 класах бібліотечні уроки "Салют, Перемого!"

7 травня 2015 року класні керівники разом з вихованцями привітають ветеранів зі святом Перемоги.

6 травня 2015 року в школі буде відкрито меморіальну дошку пам'яті випускника, колишнього учителя історії школи Голого (Голікова) Віктора Анатолійовича.

Категория: ЗШ №1 | Просмотров: 314 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 06.05.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz