Четвер, 18.04.2024, 04:28
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Квітень » 14 » Віночок українських пісень
08:41
Віночок українських пісень

Є край, де найкращі у світі пісні,
І цвітом чарує калина,
Де сонечко вперше всміхнулось мені,
Де дім мій – моя Україна!

Є дуже багато скарбів у нашого українського народу і один з них – це українська пісня. Вона через віки проносить свою нев'янучу молодість, бентежить душу, вона вічна, як і душа народу... Українська пісня оспівує красу рідного краю, його неповторність і багатство.

Саме неповторність і ніжна краса української пісні надихнула керівника вокально – гуртка Реп'яшник Людмилу Ананіївну на проведення відкритого заняття на тему "Віночок українських пісень". Метою заняття було навчити вихованців точно інтонувати задану мелодію, продовжити розвивати вокально- хорові навички та здібності (точне інтонування, чітка артикуляція та дикція, розвиток дихання та діапазону); виховати любов до народної творчості, до пісні, до традицій українського народу.

Заняття було побудовано на традиціях українського народу, звучала інформація про свята Великодня, про українські обереги (рушник, писанка, лялька – мотанка, український віночок). Під час виконання музично – ритмічних вправ діти використовували українські народні інструменти: сопілку та брязкальце. Велике захоплення у дітей викликало слухання музики, а сама українського народного танцю "Гопак". Діти емоційно відповідали на почуте плесканням в долоні та підтанцьовуванням в заданому ритмі. Протягом всього заняття звучали сучасні українські дитячі пісні такі як: "Вийди, вийди сонечко", "Лісовий гопачок", " Посмішка", "Черевички", "Веснонька" та інші під час яких діти демонстрували свої навики співів.

Під час відкритого заняття Людмила Ананіївна використовували різні методи навчання (вербальні, демонстраційний та практичні) про свідчать цікаві розповіді про обереги та традиції українського народу, заздалегідь підготовлений демонстраційний матеріал та ілюстрації. Цікавим моментом на занятті стало вкраплення декоративно-ужиткового мистецтва, а саме дітям було запропоновано виготовити сувенірний віночок з декоративних серветок які люб'язно згодилась допомогти виготовити керівник гуртка "Іграшка-сувенір" Н.Любінська.

Заняття відбулося на піднесеному подиху, викликавши у вихованців та присутніх гостей багато позитивних емоцій та вражень.

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 732 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz