Четвер, 18.04.2024, 09:43
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Березень » 31

З 23 по 27 березня 2015 року в логопедичній групі "Сонечко" ДНЗ №8 "Світлячок" проходило вивчення навчально-виховного процесу членами атестаційної комісії: завідувачкою ДНЗ №7 Довгалевською С.А. та завідувачем міською ПМПК Білоконь Н.В.

Колектив групи у складі: учитель-логопед Ладожинська Л.К., вихователі: Вороніна О.П., Олійник А.В., помічник вихователя Гетманенко Т.В. показали якісний перехід до спрямування освітнього простору на розвиток дитини, її особистісних і культурних якостей, формування цілісного підходу до всебічного гармонійного розвитку дошкільника. Так як провідним завданням роботи педагогів у логопедичній групі є формування та розвиток мовлення дітей, вся робота була спрямовано на мовленнєву всебічну підготовку дітей до школи. Були проведенні цікаві заняття вихователями з грамоти, математики, зображовальної діяльность з використанням іноваційних технологій: малювання на "чарівному" склі, ниткографія, аплікація з використанням покидькового матеріалу.

Учитель-логопед Ладожинська Л.К. на фронтальних, підгрупових та індивідуальних заняттях, використовуючи нетрадиційні методи навчала дітей чітко, ясно вимовляти звуки рідної мови, розвивала фонематичне сприймання, збагачувала словник дітей, корегувала граматичну будову мовлення.

На даний період були виконані вимоги Державної базової програми і корекційної спрямованості навчання ... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 402 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 31.03.2015 | Комментарии (0)

Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити сьогодні те,
що робила вчора. Нехай нове з'являється в її житті поступово
і не збентежує лавиною переживань.
(В.О. Сухомлинський)

Проблема наступності між початковою ланкою школи та старшою групою дитячого садка завжди була актуальною і належить до числа найважливіших.

Одним із факторів, які забезпечують ефективність освіти, є неперервність і наступність у навчанні. Під наступністю розуміють неперервність на межах різних етапів або форм навчання (дитячий садок — школа, початкова школа – середня школа тощо).

У дошкільному закладі важливо забезпечити зв'язок вихованців і педагогів дитячого садка і школи. Для цього ДНЗ №5 використовує екскурсії до школи, відвідує уроки, спільні з першокласниками розваги, а молодших школярів запрошують у дитячий садок для зустрічі з випускниками старшої групи. Побутує також практика взаємовідвідування вихованцями дитячого садка і учнями початкових класів свят у дошкільному закладі та початковій школі.

Важливу роль у забезпеченні наступності дошкільної і шкільної освіти відіграє детальне вивчення уявлень батьків і педагогів один про одного, що приведе їх до взаємодії та розробці спільних рекомендацій.

20 березня 2015 року були проведені загальні батьківські збори "Без п'яти хвилин шко ... Читати далі »

Категория: ЗДО №5 | Просмотров: 591 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 31.03.2015 | Комментарии (0)

У березні квітоньки ранні
Святково і ніжно цвітуть,
І любо на серці,бо славні
Шеченківські дні до нас йдуть.

Щовесни на початку березня в нашій державі вшановують пам'ять Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка.

З нагоди дня народження Т.Шевченка у Знам'янському ДНЗ №5 "Калинонька" для дітей старшого дошкільного віку відбувся "Вечір поезії". Захід проходив 25 березня 2015 року у святково прибраній музичній залі. Урочистий настрій, теплу атмосферу свята створювали декорації на сцені.

Одягнені у яскраве вишите вбрання дітлахи з перших хвилин урочистого дійства поринули у світ талановитого поета і художника, великого патріота України, чиє слово стало вічним для всіх поколінь українського народу.

Підготувала свято музкерівник Чиженко Л.М., а провели свято ведучі старших груп Савкіна Н.М., Євстаф'ева О.М. Діти із задоволенням слухали музичні твори та розповідали вірші.

Свято пройшло на одному подиху. Здавалося, що сам Тарас заслухався, милуючись своїми дітьми - дорогоцінним скарбом його омріяної України...

Ми впевнені, що такі заходи допомагають зберегти народні традиції, виховують в дошкільнят шанобливе ставлення до своєї історії, народу, рідної мови, гордість за свою рідну землю, що поєднанні у тріаді ... Читати далі »

Категория: ЗДО №5 | Просмотров: 388 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 31.03.2015 | Комментарии (0)

В дошкільному навчальному закладі №3 "Івушка" в середній групі №3 "Веселка" працівниками групи разом з вихованцями виконуються всі режимні моменти.

Одним із таких моментів є правильне миття рук дітьми. Для того щоб помити руки не аби як потрібно:

  • закріпити уявлення дітей про те, що найбільше багатство людини - здоров'я;
  • формувати потребу дбати про своє здоров'я, турботливо ставитися до свого тіла та організму, вміти його доглядати;
  • розповісти, що джерелом зміцнення здоров'я і запобігання хворобам є здоровий спосіб життя;
  • дати елементарну інформацію про наявність в організмі мікроістот (віруси, бактерії, мікроби), які шкодять здоров'ю;
  • продовжувати вчити дітей самостійно мити руки, підставляючи їх під струмінь води;
  • закріплювати вміння користуватись рушником, старанно витирати руки після миття.
Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 519 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 31.03.2015 | Комментарии (0)

В дошкільному навчальному закладі №3 "Івушка" в старшій групі №5 "Золота рибка" дидактична гра є ігровою діяльністю, у якій діти діють за певними правилами і використовують набуті знання. Вона дає змогу створювати умови для різнобічного застосування цих знань, активізації розумової діяльності дітей і при цьому залишається для них цікавою і близькою грою.

Під час дидактичної гри "Живі звуки" у дітей потрібно розвивати пам'ять, увагу, мислення, фонематичний слух, зорову пам'ять; виховувати посидючість, інтерес до знань; вчити дітей виділяти перший звук у словах, складати слова із заданих звуків, збагачувати словник дітей.

Правила гри: діти визначають перший звук у назві кожної предметної картинки на картці і з цих звуків складають слово, розташовуючи звуки в тій самій послідовності, в якій розташовані малюнки на картці.

Матеріал для гри: картки з предметними малюнками ... Читати далі »

Категория: ЗДО №3 | Просмотров: 450 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 31.03.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz