Четвер, 25.04.2024, 16:15
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Березень » 11 » Засідання обласної творчої лабораторії шкільних бібліотек
13:56
Засідання обласної творчої лабораторії шкільних бібліотек

5 березня 2015 року на базі КЗ "КОІППО імені Василя Сухомлинського" відбулося засідання обласної творчої лабораторії шкільних бібліотек з проблеми "Професійність та творчість – запорука успіху бібліотечної справи: досвід роботи переможців та лауреатів Всеукраїнського конкурсу "Шкільна бібліотека", участь в якому прийняла зав.бібліотекою НВК "Знам'янська ЗШ I-III ст. №2-ліцей" Мостова Наталія Володимирівна.

В умовах стрімкого впровадження у освітній процес інформаційно-комунікаційних технологій і електронних засобів навчання, на бібліотеки загальноосвітніх навчальних закладів покладається місія забезпечення, у межах своєї компетенції, реалізації стратегічних завдань освітянської галузі та безпосередньо свого навчального закладу, що має чітко відбиватися на їх діяльності.

Сьогодні бібліотека має спрямовувати свої зусилля на формування бібліотечного медіа-простору, як осередку медіа-освіти всіх учасників освітнього процесу, так і впровадження тих нововведень, які дозволять їй максимально ефективно виконувати свою місію – забезпечення модернізації й інформатизації освітнього процесу, як наголошується у Концепції впровадження медіа-освіти в Україні.

А це потребує інноваційних підходів у діяльності шкільних бібліотек, що передбачає професіоналізм їх працівників, їх ініціативність та творчий підхід до реалізації цих завдань.

Необхідною умовою професійного зростання бібліотекаря, розкриття його творчого потенціалу є, в першу чергу, особистісна зацікавленість у результатах своєї праці. Цю думку виразили й учасники цьогорічної обласної творчої лабораторії шкільних бібліотек.

Під час творчій дискусії "Сучасний погляд на організацію бібліотечного процесу в навчальних закладах у контексті стратегічних завдань освітянської галузі: думка фахівця" з елементами ділової гри учасники представили своє бачення сучасного бібліотечного процесу та шляхів трансформування бібліотеки у сучасний інформаційно-ресурсний центр. Підсумки даної дискусії були сфокусовані у мультимедійній презентації "Бібліотека як інформаційно-ресурсний центр навчального закладу", підготовленій Н.І.Дяченко, методистом НМЛ виховної роботи і формування культури здоров'я КЗ "КОІППО імені Василя Сухомлинського".

Категория: НВК №2 | Просмотров: 353 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz