Субота, 20.04.2024, 04:30
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Лютий » 6 » Зустріч з міністром освіти
15:51
Зустріч з міністром освіти

05 лютого 2015 року у місті Кіровоград з робочим візитом перебував міністр освіти Квіт С.М. Делегація освітян міста у складі начальника відділу освіти Н.Попової, завідувача методичним кабінетом Л.Шевченко, директора загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Д.Полежая, голови міськкому профспілки Т.Мельник, брала участь у зустрічі з міністром з питання "Реформи загальної середньої освіти в Україні та підходи щодо їх впровадження".

Сергій Миронович розповів про реформи в освітній галузі, зокрема, за його словами, планується перегляд програми початкової школи, з подальшим її полегшенням. "Головним завданням є не навантаження дитини великою кількістю енциклопедичних знань, а зацікавлення її до навчання", - наголосив Сергій Квіт. Також планується перехід на 12-ти річну середню освіту, відповідно до Європейських стандартів.

Серед питань, які були окреслені під час зустрічі: соціальне забезпечення освітян, оптимізація мережі навчальних закладів, механізм забезпечення підручниками. Окремим питанням було винесено обговорення щодо надання та використання освітньої субвенції.

Крім того, серед нових ініціатив, що стосуються середньої освіти обговорювалося потреба скорочення звітності. Сергій Квіт відстоює шлях дебюрократизації у цьому плані. Він повідомив, що Міністерство уже скоротило кількасот видів звітів для середньої школи. І вкотре наголосив, що не кількісні показники важливі, а якість - за усіма напрямами. За доцільне Міністр освіти і науки вважає відхід від зайвої енциклопедичності у викладанні: "Необхідно виховувати компетентну особистість, здатну вирішувати проблеми. Порівняно зі знаннями, здатність переводити їх в уміння, більш цінна".

В ході зустрічі оглядово всіх присутніх було ознайомлено з реформами у вищій освіті та скорочення кількості вищих навчальних закладів. Як підсумок, С.Квіт наголосив на важливості підвищення рівня освіти та якості знань.

Категория: Міськво | Просмотров: 472 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz