Субота, 20.04.2024, 11:14
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Січень » 30

29 січня 1918 року біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині сталась трагедія, яка сколихнула, пробудила всю Україну. У цей день жменька юнаків у нерівному бою віддала своє життя, але відстояла честь України...

На знак вшанування полеглих в бою під Крутами в Знам'янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 пройшов захід "День пам'яті героїв Крут", який провела бібліотекар Знам'янської міської бібліотеки №1 Алефірова Світлана Михайлівна. Учні 5-х та 9-х класів з повагою та розумінням переглянули презентацію про історичні події тих років та були вражені фільмом "Невідома Україна".

1917-1918 роки були дуже важкими для утвердження української державності. Дуже жорстока була боротьба за владу в Києві. Однак сподівання українців не були марними. У листопаді 1917 року було проголошено Українську Народну Республіку. Це видатна подія в історії українського народу.

Більшовицька Росія не могла змиритися зі створенням Української держави. Більшовики почали застосовувати війська проти України. Саме тут вони зосередили великі військові сили і рушили до Києва.

Над Крутами — круки,
Під круками Крути.
Зійшлося козацтво,
Щоб волю здобути.
Сніги зледеніли,
І темінь іскриста.
За Крутами в скруту
Зійшлося їх триста.< ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 476 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 30.01.2015 | Комментарии (0)

Проблема громадянина патріота давня як світ. Вона постала перед людством тоді, коли виникла перша держава. Тому, і патріотичне виховання завжди було і є найважливішою складовою всієї багатогранної роботи педагогів з дітьми по формуванню особистості. Особливо актуальною ця проблема стала в останні роки.

Днями в ДНЗ №8 "Світлячок" відбулася педрада на тему "З Батьківщиною в серці..." на якій і було розглянуто цю важливу тему. Педрада пройшла у формі круглого столу на який і запросили і батьків вихованців. З доповіддю "Патріотичне виховання дітей дошкільного віку" в контексті розвитку духовного потенціалу дитини виступила завідуюча дитсадка Клименко С.Г.

У доповіді вона зазначила, що патріотичне виховання дошкільнят має вирішувати широке коло завдань. Це не лише виховання любові до рідного дому, дитсадка, сімї, але й виховання шанобливого ставлення до людини-трударя та результатів її праці, рідної землі, захисників Вітчизни, державної символіки, традицій держави, загальнонародних свят. Дошкільний вік як становлення особистості має свої потенційні можливості для формування вищих моральних почуттів, до яких і відноситься патріотичне виховання.

В обговоренні взяли участь як педагоги так і батьки, висловлювали думку, що патріотичне виховання необхідно починати з раннього віку. Ділилися своїми сімейними і педагогічними надбаннями з цього питанн ... Читати далі »

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 547 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 30.01.2015 | Комментарии (0)

29.01.2015 року вчителі-логопеди дошкільних навчальних закладів міста взяли участь у вебінар-семінарі за участю представників Інституту спеціальної педагогіки НАПН України з питань організації освітнього процесу для дітей дошкільного віку з аутизмом та організації інклюзивного навчання в дошкільних навчальних закладах.

Категория: КДЮСШ | Просмотров: 370 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 30.01.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz