Четвер, 25.04.2024, 10:11
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Січень » 23 » Права свої ми добре знаємо - гідними громадянами зростаємо
17:38
Права свої ми добре знаємо - гідними громадянами зростаємо

Нещодавно в ДНЗ №8 "Світлячок" пройшов колективний перегляд занять на тему "Права свої ми добре знаємо - гідними громадянами зростаємо". Під час нього були проведені інтегровані, тематичні заняття: в групах раннього віку - заняття по формуванню знань про життєву безпеку та моральність на тему "Навчимо малят як життя оберігать", в молодшій та середній групах - заняття по вихованню доброчинності та гуманізму на теми "Дорогою добра", в старшій та логопедичній групах - заняття по формуванню знань про права та обов'язки громадян, гідність дитини на тему "Права дитини добре знай - їх шануй і поважай!" та "Права та обов'язки дитини". В проведенні занять вихователі використали багато цікавих, інноваційних, творчих методів та технологій, проявили свою майстерність, професіоналізм, нестандартний, творчий підхід. Були використані ігрові прийоми, сюрпризні моменти, інформаційно-комунікативні технології, виготовлено багато цікавого дидактичного наочного матеріалу.

Так, групах раннього віку "Малятко" (вих О.Турлюн, Г.Нікітіна) та "Малинка" (вих. В.Турчина, Л.Азімова) діти показали свої знання про безпечні та небезпечні іграшки, допомагали гасити в лісі пожежу, показали, що проїжджу частину треба переходити, користуючись "зеброю", допомогли лікувати ведмедика. І хоча знання з цього розділу програми для малят складні, діти добре впоралися з завданнями і отримали задоволення.

В ІІ молодшій групі "Веселята" (вих. Ю.Бєлугіна та В. Кучаєва) , діти переглянув уривок з мультфільму "Маша і ведмідь", відправилися на допомогу ведмедику, а під час своєї подорожі вчилися робити добро та допомагати іншим лісовим звірятам: білочці, їжачкові та зайчику, а свою доброчинність та співчуття малята проявили коли полікували ведмедику лапу та пригстили смачненьким медом.

Гостею заняття в середній групі "Калинка" (вих. В.Рогова та І.Крамаренко) стала фея Доброти, яка попросила дітей допомогти їй врятувати чарівну країну від злого чаклуна. Вона завітала до малят з чарівною "квіткою-семицвіткою". Зриваючи її пелюстки, діти загадували бажання, промовляючи чарівні слова. Чарівна фея Доброти показала свою країну Доброти, використовуючи інноваційні технології. Діти грали в гру доповнюючи речення ввічливими та лагідними словами. Фея Доброти завітала до дітей не з пустими руками. Вона принесла чарівну скриньку, в яку діти "віддавали" свої посмішки, а "сердечка доброти" діти клеїли на глобус, таким чином проявляючи своє милосердя до інших людей та домашніх улюбленців. Щоб сплести павутинку дружби, доброти між дітьми, фея Доброти запропонувала дітям клубочок з нитками, щоб називаючи ім'я свого друга, діти стали добрішими, щирішими, дружнішими, і щоб злий чаклун ніколи не зміг би потрапив до їхніх сердець.

Діти старшої групи "Козачата" (вих. Н. Довженко та О. Чмирь) та логопедичної групи "Сонечко" (вих. О.Вороніна та О.Олійник) під час занять показали добрі знання своїх прав та обов'язків, знання казок, в яких порушуються права дітей, мирилок, прислів'їв про дружбу, проявили свої творчі артистичні здібності під час драматизації казок, таночків.

Категория: ЗДО №8 | Просмотров: 476 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz