П`ятниця, 29.03.2024, 02:16
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Січень » 21 » Щедрування
10:42
Щедрування

Взимку, коли сніг вже давно вкрив своєю ковдрою подвір'я та стріхи хат, коли чудернацькі коштовні візерунки прикрашають вікна осель, у нашій країні відзначають два найбільші свята – Новий рік та Різдво. Ці свята пов'язані з великою кількістю традицій та народних звичаїв.

Український народ святкує Різдво. Це чудове свято, в якому з'єдналися християнські традиції з обрядовістю язичництва. Саме така єдність зробила це свято справді народним, веселим, таким, що запам'ятовується надовго.

Напередодні Різдва має назву свят-вечір. Святий вечір проходив і у сімейному колі ДНЗ №5 "Калинонька" та мав урочистий характер. Дорослі і діти із задоволенням одягли українські костюми і прийняли участь у святі. Святково прикрашена зала свідчила про ті давні часи. Усе, що стояло на столі, створювало образ багатства, щастя, миру і спокою у домі. Під образами стояв "дідух" — сніп з жита,який являвся місцем перебування духів прадідів.

Святкове дійство відбувалося в оселі Оксани (роль якої виконала вихователь Семенкова О.М.), колядники заспівали разом з вихователем Верьовкіною Л.А. пісню "Щедрий вечір", завітали на свято і цигани які показали виставу з козою (роль циганки виконала виховательЄвстаф'єва О.М.).

Захід цього свята розробила музкерівник Чиженко Л.М.

Керівництво дитячого садочка висловлює подяку всім батькам за прийняття активної участі в житті дітей.

Вже стало традицією односельців запрошувати дітей і дорослих колядувати та щедрувати. Вихованці ДНЗ №5 "Калинонька" одягнені в українські костюми із атрибутом Різдвяного обряду - Зіркою, цього року із задоволенням пішли на запрошення де їх чекали і зустрічали: голова фермерського підприємства Мороз А.П.,голова селищної ради Філіпенко С.І.,магазин "Ягідка", "М'ясна лавка",касир "Ощадбанку". В піснях колядники ,щедрувальники славили господарів,бажали їм здоров'я,щастя,щедрого врожаю промовляли поздоровчі речитативи та одержували подарунки.

ДНЗ №5 дякує за теплий прийом та гостинність односельчан.

Категория: ЗДО №5 | Просмотров: 713 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz