П`ятниця, 19.04.2024, 15:24
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Січень » 15

Щедрик, ведрик,
Дайте вареник,
Грудочку кашки,
Кільце ковбаски,
Решетце овса
І колядка вся!

У ніч з 13 на 14 січня більша половини населення в Україні відзначають старий Новий рік. Ця традиція виникла після 1918 року, коли було введено нове літочислення.

Колись цей день припадав на 1 січня і називався Днем Василя, а напередодні його - 31 грудня, що став пізніше 13 січня - Васильовим вечором. За давньою традицією, в новорічну ніч відзначався "багатий" Василів вечір. Цього дня прийнято було щедро накривати стіл. Особливо цінувалися блюда зі свинини, тому що святий Василь Великий вважався покровителем свинарів.

Святий Василь Великий святкується на восьмий день Святок, у самий розпал святочних ворожінь. "Загадає дівчина червона під Василя - все збудеться, а що станеться - не минується!" - говорили в народі.

За народним повір'ям, на Василь-вечір відьми крадуть місяць з небес, але все одно не можуть зупинити поступово наростаючого дня, що вкорочуює довгу зимову ніч.

У цей день рано вранці прийнято було варити Васильову кашу і стежити за тим, як вона готується. Якщо каша полізе з ... Читати далі »

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 369 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 15.01.2015 | Комментарии (0)

Так склалося, що ми живемо у дуже неспокійні часи. На жаль, наші з вами діти подекуди мають уяву, що у них є "багато життів" - як у комп'ютерних 3D-іграх. Часто діти далекі від усвідомлення реальних небезпек...

14 січня 2015 року близько 16 години стався нещасний випадок з учнем 5-го класу ЗШ І-ІІІ ступенів №4. Перебуваючи в гостях у бабусі, гуляючи на подвір'ї багатоповерхівки, постраждалий учень знайшов невідомий предмет у вигляді невеликої коробочки. Під час відкриття невідомого предмету стався вибух, який призвів до тяжкої травми кисті правої руки постраждалого.

Розслідування нещасного випадку ведуть слідчі органи.

Категория: Міськво | Просмотров: 437 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 15.01.2015 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz