Четвер, 25.04.2024, 12:51
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Главная » 2015 » Січень » 13 » Про роботу відділу освіти у 2014 році
11:01
Про роботу відділу освіти у 2014 році

Відділ освіти, міський методичний кабінет, керівники навчальних закладів та педагогічні колективи забезпечили стабільне функціонування освітньої галузі міста, реалізацію гарантованих чинним законодавством держави прав жителів міста на отримання якісних освітніх послуг.

На сьогодні в 7 дошкільних навчальних закладів міста виховується і навчається 1246 дитина; охоплення дошкільною освітою дітей п'ятирічного віку становить 100%.

Дошкільні заклади мають необхідну матеріальну базу. В усіх закладах зроблено поточні ремонти. В ДНЗ №2,3,4,5,6,7,8 в цьому році переобладнано ігрові майданчики, поновлено інтер'єри.

Багато уваги в роботі з педагогами дошкільних закладів приділяється розвитку їх професійних навичок, компетентності, осучасненню їхньої діяльності. На базі ДНЗ №2,5,7 працюють педагогічні студії. В усіх ДНЗ працюють творчі групи, міні-студії.

У місті функціонує шість загальноосвітніх навчальних закладів, які мають необхідну навчально-матеріальну базу, повністю укомплектовані педагогічними кадрами.

Одне із завдань, що повинен виконувати загальноосвітній навчальний заклад – надання населенню якісних освітніх послуг. Про якість освітніх послуг говорить нагородження випускників 11-х класів золотими й срібними медалями.

Так, у 2013/2014 навчальному році золотими медалями були нагороджені 12 випускників, що складає 12% від загальної кількості випускників міста:

  • НВК "ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей" – 4;
  • ЗШ І-ІІІ ступенів №3 – 5;
  • ЗШ І-ІІІ ступенів №4 – 2;
  • ЗШ І-ІІІ ступенів №6 – 1.

Срібними медалями нагороджено 7 випускників:

  • ЗШ І-ІІІ ступенів №1 ім. Т.Г.Шевченка – 4;
  • НВК "ЗШ І-ІІІ ступенів №2-ліцей" – 3.

Цілеспрямована робота здійснюється з обдарованими учнями.

Фінансово й організаційно забезпечується участь учнів у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських олімпіад. А кількість переможців обласних олімпіад за останні два роки значно зросла.

Практично половина (48%) учасників обласних олімпіад виборюють призові місця й майже з кожного предмета місто має переможців олімпіад:

  • у 2011 році таких переможців було 22;
  • у 2012 році – 24;
  • у 2013 році – 37;
  • у 2014 році – 28.

Слід зазначити, що зміни до структури навчального року, які мають місце цього навчального року, а саме відпрацювання по суботах, забезпечили можливість під час канікул у ЗНЗ протягом грудня-січня здійснити перерозподіл газових лімітів, і таким чином забезпечити стабільне проходження опалювального сезону у ДНЗ міста. Також запровадження режиму економії енергоресурсів дало змогу здійснити виплати педагогічним працівникам надбавки за престижність праці, а також матеріальної допомоги.

Аналіз участі педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів у методичних заходах різного рівня протягом 2014 року свідчить про значний ріст активності та професійної майстерності педагогів ЗНЗ.

Щороку реалізується творчий підхід до підготовки і проведення обласних методичних заходів. Відповідно до плану роботи комунального закладу "Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського" на базі загальноосвітніх навчальних закладів міста було проведено:

  • обласний семінар-практикум учителів світової літератури (ЗШ І-ІІІ ступенів №6);
  • семінар-практикум учителів української мови (ЗШ І-ІІІ ступенів №1 ім.Т.Шевченка, ЗШ І-ІІІ ступенів №3);
  • семінар-практикум учителів історії (НВК).

На виконання Програми розвитку позашкільної освіти та забезпечення умов для творчого розвитку дітей у відповідності до рішень міської ради відділом освіти у поточному навчальному році вжиті дієві заходи щодо активізації позашкільної освіти учнів, організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей і учнівської молоді, проведення заходів, спрямованих на розвиток творчого потенціалу та природних здібностей дітей.

Створено рівний доступ до якісної позашкільної освіти для дітей та молоді в місті Знам'янка та селищі Знам'янка Друга. Відсоток охоплення позашкільною освітою по місту становить 88%.

На базі НВК працює 5 наукових секцій МАН, в яких займається 50 дітей, 37 гуртків створено на базі ЗНЗ, якими охоплено 550 учнів.

Відділом освіти в 2014 році в усіх закладах освіти проведені заходи з військово-патріотичного виховання. Збільшено кількість годин викладання предмету "Захист Вітчизни" і доведено до 1,5 год. на тиждень в 10-11 класах.

В повному обсязі проведені всі масові, фізкультурно-оздоровчі заходи та спортивні змагання за обласним календарем та планами відділу освіти.

Протягом 2014 року проведено державну атестацію двох навчальних закладів: ДНЗ №2 "Теремок" та новоствореного позашкільного закладу - ЦДЮТ.

Всі заклади освіти вчасно підготовлені до початку навчального року та роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 років. В них проведені поточні ремонти приміщень, спортивних та ігрових майданчиків, туалетів промивку, ревізію систем теплозабезпечення, утеплення горищ, вікон, дверей, ізоляцію та фарбування трубопроводів.

Протягом 2014 року виконано такі роботи:

  • виконання заходів щодо зниження радонових ризиків в приміщеннях будівлі ЗШ І-ІІІ ступенів №7, вартість робіт складає 97,0 тис.грн.;
  • капітальний ремонт приміщення спортивного залу ЗШ І-ІІІ ступенів №1, вартість робіт складає 208,0 тис.грн.;
  • капітальний ремонт системи водовідведення по НВК "Знам'янська ЗШ І-ІІІ ступенів №2 - ліцей" на суму 15,7 тис.грн.;
  • капітальний ремонт котельні та системи теплозабезпечення у ДНЗ №2 "Теремок", вартість робіт складає 840,0 тис.грн. На сьогоднішній день результатом проведення капітального ремонту є суттєва економія газу та оптимальний температурний режим у ДНЗ.

Протягом грудня 2014 року відділом освіти замовлено, а відповідною організацією вже розроблено проектно-кошторисну документацію на будівництво котельні з котлами на твердому паливі для заміщення споживання природного газу для опалення приміщень, підпорядкованих відділу освіти, у яких знаходяться ДНЗ №8 та музична школа.

Для виконання робіт по підготовці закладів освіти до нового навчального року та до зими – залучено 222,29 тис.грн. позабюджетних коштів та 1165,7 тис.грн. з місцевого бюджету.

Відділ освіти педагогічні колективи закладів освіти міста у 2014/2015 навчальному році продовжують працювати над виконанням державних, обласних та міських програм в галузі освіти.

Категория: Міськво | Просмотров: 683 | Добавил: yura_ambrosoff | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz