Середа, 24.04.2024, 19:44
Вітаємо Вас, Гість
Меню сайту
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Листопад » 21

Філіал №1 Центру дитячої та юнацької творчості можна вважати еталоном роботи в позашкільній освіті гуртків технічного напрямку м.Знам’янка. У відповідності до планів перевірки та атестації ЦДЮТ 20 листопада 2014року на його базі проходив майстер-клас для колег і гостей, які завітали до керівника гуртка науково-технічного напрямку Леонової Наталії Андріївні.

Знаний майстер дитячої творчості науково-технічного напрямку Наталія Андріївна познайомила своїх колег та гостей: Черкас Н.Л. (заступника начальника відділу освіти), Мургу В.М.(головного спеціаліста відділу освіти), Дончик О.В. (заступника головного бухгалтера), Бондаренко І.В (методиста ММК, керівника служби охорони праці), Босненко М.М (методиста ММК) з новою технікою плетіння "мандали" - це плетіння на каркасі у вигляді хрестика із різної кількості паличок по колу, такий оберіг у вигляді магічного кола захищає приміщення і мешканців від всього лихого, це захист від лихих сил.

Сучасні дослідники відзначають, що в православній культурі існують ікони, на яких зображено елементи мандали. Це ікони "Неопалима купина", "Всевидяче око". При цьому використовуються інші символи, але суть магічного кола залишається. Воно виражається у зв’язку священних сил людини, з всесвітом, прагненням до духовного центру.

Дві години майстер класу промайнули, як дві хвилини. Учасники отримали н ... Читати далі »

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 505 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 21.11.2014 | Комментарии (0)

20 листопада 2014 року в зш І-ІІІ ст. №3 відбулися заходи на тему "Україна пам'ятає 1932-1933 роки".

Вчителі історії Бевз Л.В. і Білокамінська Т.І. разом з лекторською групою з учнів 10-А класу ознайомили учнів 6-х класів із трагічною сторінкою в історії нашого народу - голодомором 1932-1933 років. Відбувся огляд тематичної літератури, перегляд документальних фільмів "Голодомор 1932-1933р."

Учні старших класів декламували вірші на тему "Чорний біль моєї душі..." та закликали всіх небайдужих взяти участь в акції "Запали свічку пам'яті".

Категория: НВК №3 | Просмотров: 525 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 21.11.2014 | Комментарии (0)

Голодомор, ой, як це страшно,
Це помирали люди із села.
Все це було на щедрій Україні,
Де влада будує нове їм життя.
І люди вступали у їхні колгоспи,
А хто не вступив – виганяли із сіл,
В Сибір, до Уралу, геть на чужину,
Назавжди покинувши рідну Вкраїну.

22 листопада українська спільнота готується вшанувати пам'ять тих, хто прийняв мученицьку смерть 81-82 роки тому – в 1932–1933 роках.

Голод – то такий фізіологічний феномен, який нищить нормальну психіку, гасить емоції і волю до боротьби. У багатьох споминах жертв голодомору засвічується, що тривале голодування призводить до апатії і деморалізації людської свідомості, відбирає сили для боротьби. Голод призводив бо божевілля і канібалізму. Дистрофія нищила розум, свідомість людей, перетворювала їх на тварин. За таких умов фізичний опір був неможливим.

А від голоду пішли ж найкращі, несли в могилу найкоштовніше, що є в нації – гени розуму, здоров'я, досконалості фізичної й духовної, гени милосердя й справедливості, людяності й відвагою, всіх мислимих людських чеснот і талантів. Обривався вічний живий ланцюг поколінь. Українському народові, якого ніколи не щадила доля, було завдано такого удару, якого ще не знав ні він, ні весь цивілізований світ.

Досліджуючи втрати від голодомору 1932–1933 років, було встановлено, що загинуло близько 12 млн. вивезено до Сибіру 3 млн. укра ... Читати далі »

Категория: ЗШ №4 | Просмотров: 416 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 21.11.2014 | Комментарии (0)

Враховуючи фаховий рівень вчителів історії та права, результативність їхньої роботи, показники участі вихованців у міських, обласних, Всеукраїнських олімпіадах і конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт, науково-методична лабораторія, суспільствознавчих дисциплін КЗ "КОІППО ім. Василя Сухомлинського" 20 листопада 2014 року провела на базі закладу обласний семінар для вчителів історії та права вищої та першої кваліфікаційної категорії, що перебувають на курсах комунального закладу.

Учасників семінару привітала заступник начальника відділу освіти Черкас Н.Л., яка дала характеристику системи освіти міста, підкреслила роль і місце в ній навчально-виховного комплексу. Курсанти ознайомились з історією закладу, з доробками вчителів історії і права, з презентацією кафедри вчителів історії.

Гості відвідали:

  • урок правознавства – 10-А клас, тема "Юридична відповідальність", вчитель Філіпова С.М.
  • урок історії України, 7-А клас, тема "Культура Київської Русі", вчитель Ніколенко С.Г.
  • бінарний урок "Всесвітня історія, інформатика" 10-В клас, тема "Завершення та наслідки Першої світової війни", вчителі Зубренко Л.А., Пашко Ю.О.
  • урок історії України, 9-В клас, тема "Наш край у кінці ХVІІІ- на початку ХІХ століття", ... Читати далі »
Категория: НВК №2 | Просмотров: 490 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 21.11.2014 | Комментарии (0)

У відповідності до чинного законодавства згідно плану продовжується атестація Знам'янського Центру дитячої та юнацької творчості на право отримати ліцензію про надання освітніх позашкільних, яка розпочалася 17 листопада 2014року.

Протягом тижня атестаційна комісія фахівців відділу освіти, яку очолює начальник відділу Попова Н.О. мала змогу ознайомитися з найкращими здобутками закладу, рівнем організації та результативністю навчально-виховного процесу; управління закладом, матеріально-технічною та навчально-методичною базою.

Майстер-клас для педагога – одна з найважливіших форм підвищення їх кваліфікації. У декоративно-прикладному мистецтві майстер-клас служить не лише для передачі накопиченого століттями досвіду майстрів та збереження традицій ремесла, але й для поширення новітніх технологічних розробок в різних напрямках декоративно-прикладного мистецтва.

Цікавими в ЦДЮТ 20.09.2014р. відбувся майстер-клас педагогів декоративно-прикладного мистецтва (організатори С.Цатурян, Леонова Н.В, Кондратєва С.В.).

Змістовними були й розповіді організаторів заходу про значення оберегів, їх походження та значне місце в оселі кожної дитини.

Педагоги провели велику дослідницьку-пошукову роботу разом з вихованцями. Збір та заготівля природного матеріалу, виготовлення дрібного роздаткового матеріалу ... Читати далі »

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 450 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 21.11.2014 | Комментарии (0)

17 листопада 2014року розпочалась атестація Центру дитячої та юнацької творчості на право отримати ліцензію про надання освітніх позашкільних послуг.

До закладу завітала атестаційна комісія фахівців відділу освіти, яку очолила начальник відділу Попова Н. О. Комісія у складі 10 осіб зустрілась з колективом закладу.

Нараду розпочала начальник відділу освіти Попова Н.О., яка привітала колектив з початком атестації, представила усіх членів атестаційної комісії та ознайомила з програмою роботи комісії. Продовжилась робота виступом директора Центру дитячої та юнацької творчості Подвиженко Г.І.

Геннадій Іванович у своєму виступі підвів підсумки діяльність Центру дитячої та юнацької творчості за 2013/2014 навчальний рік , звернувши увагу на такі напрямки роботи,а саме:

  • рівень організації та результативність навчально-виховного процесу;
  • управління закладом;
  • матеріально-технічна та навчально-методична база.

Особливу увагу звернув на планування подальшої роботи, перспективи розвитку закладу.

Закінчилась нарада побажаннями плідної співпраці колективу ЦДЮТ та атестаційної комісії з гідним відзначенням роботи колективу та отриманням ліцензії на право здійснювати освітні послуги.

Категория: ЦДЮТ | Просмотров: 463 | Добавил: yura_ambrosoff | Дата: 21.11.2014 | Комментарии (0)

Поділитися
Форма входу
Пошук
ЗНО 2022
Протидія булінгу
Корисні посилання
 
 
 
 
 
 
 
Відео

 


© Відділ освіти виконавчого комітету Знам'янської міської ради, 2011-2020р.
При використанні матеріалів сайту посилання на сайт обов'язкове
При наявності авторських претензій до матеріалів сайту - звертайтесь за адресою
Увага! Якщо Ви виявили помилку в будь-якій частині сайту, будь ласка, виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter!
Система Orphus
Сайт створено на платформі Ucoz

Зробити безкоштовний сайт з uCoz